Slovenija
35 ogledov

Disconautice tudi letos ne bo

Koprska prireditev za mlade z elektronsko glasbo je bila načrtovana za 8. in 9. Žurnal24 main
Odpoved. Zaradi manjkajočega dovoljenja o uporabi javne površine fešta odpade.

“Na projektu smo delali zadnje štiri mesece, a žal smo morali prireditev odpovedati. Žalostni smo,” pravi Jaka Gornik iz Futurističnega marketinga (FM). “Mestna občina Koper (MOK) se je odločila, da nam dovoljenja za letošnjo Disconautico ne izda, saj naj bi največji problem predstavljali trenutna prometna ureditev in nekatera odprta gradbena delovišča. Ta naj bi zmanjšala možnosti dostopnih točk do prireditve,” pove Gornik, ki hkrati ne želi nobene slabe volje z MOK, saj so v preteklih letih “sodelovali 
korektno”.

Ni problem samo Markovec
“Letošnji ključni problem je terminski, saj imamo julija in avgusta več prireditev, tudi z elektronsko glasbo. Ne želimo pa tematskega podvajanja dogodkov,” pravi Tamara Kozlovič z MOK. “Ovira niso samo gradbena dela v predoru Markovec in poletna prometna konica. Treba je pogledati celotno sliko, tudi to, kaj tako velika prireditev pomeni za naše občane,” razmišljanje MOK pojasnjuje Kozlovičeva. Trdi, da so od organizatorjev prejeli terminski načrt šele pred kratkim.

“Predlagali smo jim drug datum, vendar še nismo prejeli nobenega odgovora,” dodaja. Možnost prestavitve nam potrdi tudi Gornik. “Predlog smo prejeli, a ne za julij ali avgust,” odgovarja Gornik, ki predlog enodnevne prireditve ali datumske prestavitve ne želi komentirati.

Druga odpoved zapovrstjo

Lani organizatorjem finančna sredstva niso bila naklonjena. Ta so letos pridobili, a jih zaradi neuskladitve z MOK ne bodo mogli porabiti. Disconautica pa bo že drugo leto 
zapored mirovala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.