Slovenija
22 ogledov

Distribucija je povsem zatajila

Delavci Darsa so v smeteh ob avtocesti naleteli na tale prizor. (Foto: DARS) Žurnal24 main
Beli obroč. Plačal bo raznos zgoščenk.

Anonimka. “Za raznos božično-novoletnega darila CD Beli obroč po vsej Sloveniji kljub dogovoru do konca februarja plačila ni. Komu naj še verjamemo?” se sprašujejo “oškodovanci” v anonimnem pismu, ki je prispelo v uredništvo Žurnala24. “Izvajalec celotnega projekta je bilo podjetje Ibera iz Ljubljane, ki je bilo zadolženo za organizacijo od tiska do distribucije, mi smo bili le prejemniki donacij,” pojasnjuje predsednica Belega obroča Vlasta Nussdorfer.

“Kaj me preganjate?”
Ibera je pogodbo o distribuciji 700.000 izvodov zgoščenk po vseh slovenskih gospodinjstvih sklenila z zasebnikom Darkom Kosom. Ta pa očitno ni opravil svojega dela, saj ima račun zablokiran, njegovi distributerji pa se za plačilo obračajo na Beli obroč. “Jaz vas sploh ne poznam, da bi kar tako o poslih govoril z vami. V živo se moramo srečati,” nas je oštel po telefonu, ko smo ga povprašali za komentar. Na vprašanje, kdaj se lahko srečamo, nam je v slogu “kaj me preganjate”, poklopil telefon.

Beli obroč prevzel plačilo
Že v začetku decembra smo z različnih naslovov prejeli opozorila, da akcija ne poteka tako, kot bi morala. Distributerji dostavljajo čestitke v šole, lokale, trgovine, kar ni bil naš namen. Dars nas je obvestil, da ležijo v smeteh ob cesti,” pravi predsednica. Zato je 25. marca sklicala sestanek vpletenih, ki pa ga je Kos predčasno zapustil. “Sklenili smo, da bo Beli obroč, čeprav to ni naša naloga, prevzel vse obveznosti do okoli 40 distributerjev. Vsi prejemniki plačil pa se bodo oziroma so se s podpisom odpovedali zahtevkom do Ibere oziroma Kosa. Poplačali smo okoli 60 odstotkov vseh, težava pa je, ker se nam še niso vsi oglasili, saj je pogodbe s posamezniki sklepal Kos,” pravi Nussdorferjeva. Marjana Platovška iz Ibere nam do konca redakcije ni uspelo dobiti na telefon, je pa podjetje po besedah Nussdorferjeve Kosa večkrat opozorilo, saj je kršil pogodbena določila. “Kljub vsemu smo zbrali 35.635 evrov, denar pa od 8. januarja do 24. marca 200 družinam razdelili že štirikrat,” dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.