Slovenija
1287 ogledov

Eden za drugim divjala z 218 kilometri na uro

Divjanje po gorenjski avtocesti PU Kranj
Gorenjski prometni policisti so prejšnji teden na avtocesti obravnavali dva voznika, ki sta eden za drugim na omejitvi 110 kilometrov na uro vozila s hitrostjo 218 kilometrov na uro. Oba so ustavili in ju kaznovali.

Prehitrima voznikoma so izrekli globo v znesku  1200 evrov in še sankcijo: devet kazenskih točk.
"Vozilo pri vožnji 110 km/h prevozi v sekundi 30 metrov, pri hitrosti 218 km/h pa še enkrat več. Pri taki hitrosti voznik težko zaznava okolico in pogosto vozi na zmanjšani varnostni razdalji, kar oboje močno zvišuje tveganje za nesreče in ogrožanja. Prometni policisti na avtocesti sicer konstantno izvajajo nadzor hitrosti in s svojo aktivnostjo prispevajo k  zmanjševanju tveganj za običajno hude posledice v prometnih nesrečah na avtocestah," so ob tem zapisali s Policijske uprave Kranj.

Nevarno manevriral

O nevarnem početju pa so s PU Kranj poročali tudi včeraj: v nedeljo, 21. marca, so prometni policisti zaradi nevarnih manevrov obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je na avtocesti vozil na prekratki varnostni razdalji, po prehitevanju pa je pred voznikom še naglo zavrl. Obravnavajo ga v prekrškovnem postopku.

Na Gorenjskem so sicer policisti včeraj, 22. marca, obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so zasegli eno vozilo.

 

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 10:11 23.marec 2021.

    žalostno je pa to, da če pozabiš podaljat vozniško in nisi naredil nobenega prekrška, nisi pijan nikoli in ne ogrožaš nikogar pa imaš poleg vseh plačilnih nalogov še odvzem vozila. naj bi tem dvem tipom vzeli tiste kripe. pa jih ...prikaži večh vnest v sistem in ko nabavijo nove gare pa spustit pse za njimi. grem stavit rundo, da bi jih že prvi dan spet ujel na radar. sam upam da ne pred kakšno šolo.

  • Avatar pantani
    pantani 09:51 23.marec 2021.

    To so agresivneži z majhnimi tiči, ki mislijo da so sami na cesti!!!