Slovenija
30 ogledov

DL zahteva predčasne volitve

Slovenija 04.11.2013 Gregor Virant, sestanek ministra za notranje zadeve Viranta Saša Despot
Po izvolitvi Zorana Jankovića za predsednika Pozitivne Slovenije že prihajajo prvi odzivi tudi s strani koalicijskih partnerjev, pa tudi iz same Pozitivne Slovenije.

"V Državljanski listi ocenjujemo, da z izvolitvijo Zorana Jankovića za predsednika Pozitivne Slovenije niso več izpolnjeni pogoji za delovanje koalicije. Pričakujemo takojšen dogovor o datumu predčasnih volitev," so dobre pol ure po razglasitvi rezultatov sporočili iz Državljanske liste.

Po poročanju Financ predčasne volitve prav tako pričakujejo v Desusu. V SD pa naj bi prav tako bili mnenja, da vlade ni več, če je Janković predsednik PS. Več odzivov na izvolitev Jankovića pa lahko pričakujemo tekom dneva.

"Po kongresu v še večjih težavah"

Stanje v stranki PS sta po razglasitvi rezultatov komentirala Peter Vilfan in Jani Möderndorfer. Slednji je novinarjem dejla le: "Bil je plan A, na vrsti je plan B." Kot je pojasnil Vilfan, poslanska skupina ni imela plana B v primeru zmage enega ali drugega. Po njegovem mnenju je težko oceniti, ali bo stranka razpadla. "Naša stranka je bila v težavah pred kongresom, tudi med kongresom, po tem kongresu pa je verjetno v še večjih. Tu moramo biti realni in pošteni," je priznal.

Vilfan ne verjame, da bi Bratuškova ostala predsednica vlade. Spomnil je na njeno napoved, da v primeru poraza na kongresu ne bo več vodila vlade.

Poslanec PS Brane Golubovič pa je poudaril, da delitve ne pripeljejo nikamor, zato upa, da se bodo čez praznike pogovorili in ugotovili, kako naprej. Ocenil pa je, da na kongresu - kljub temu, da so dobili predsednika - ni zmagovalca. Po njegovem mnenju ni nujno, da vlada pade.

Komentarjev 10
  • Žurnalček 14:14 26.april 2014.

    Za tale polet sedaj , pa ne bo Adrijinega popusta !

  • Žurnalček 14:07 26.april 2014.

    NADALJEVANJE : : Edini in edina stranka in njeni vodje , ki lahko karkoli očitajo Jankoviču in NJEGOVI STRANKI , so iz Nsi-ja. Novakova in črna bratovščina so edini , ki lahko kakšno rečejo , sam ne bodo , ker ...prikaži večer so predstavniki tistih , ki so Slovenske katoliške varčevalce OKRADLI za okroglo MILJARDO IN POL ! A da poZabil na SLS ! Če bi se obnašali kot Kmečka stranka , ki je ustanovljena izključno za interese kmetov , a ne da res ATA Oman , bi sodelovali v vsaki vladi in imeli od osamosvojitve naprej stalno kmetijsko ministrstvo v vseh vladah , ne pa da politikansko taktizirajo z največjimi kriminalci Osamosvojitve .

  • Žurnalček 14:06 26.april 2014.

    Usral se bodo vsi , kajti Erjavec in njegov kiks z Hrvaško , ko ga je Pusička pohebala , namesto da bi on njo , kar je javno priznal , potem ko je dobil od Slovencev v AUS , njegov ...prikaži več brezmadežni veleposlanik karto "persona non grata" kar je dvakrat hujše kot da ga je AUS Vlad izgnala zaradi vohunjenja, potem ko je potpisal najtransparentnejši posel stoletja in so mu ispred nosa spizdel 6.000.000 € podkupnine oz. našega denarja, ko od Patrij ni ne duha in ne sluha , ko ni ispolnil obveze SLO do NATA o bojni skupini , je čas , da se tale RRRRRRRRRRRRRRRRRRRjevec pobere nazaj v svojo Belgijo , kajti SLOVENIJI je naredil že toliko škode , kot nobeden min. do sedaj ! Bomo še kakšno o Previrantu rekel. Ni potrebno , kajti tistih 35.000 dokazanih € , je ćisto zadosti , da Slovenska politika nikoli več ne sliši za njega , ne pa da je min. za not.z.. Edini in edina stranka in njeni vodje , ki lahko karkoli očitajo Jankoviču in NJEGOVI STRANKI , so iz Nsi-ja. Novakova in črna bratovščina s