Slovenija
19 ogledov

Dnevi bodo topli, a tudi mokri

(Foto: iStockPhoto) Žurnal24 main
Prihodnji dnevi bodo kar topli, a občasno nas lahko preseneti dež, pravi dežurni prognostik z Agencije RS za okolje. Jutri in v ponedeljek oblačno, v torek pa že jasneje in toplejše vreme. Snega v nižinah ne bo.

Že v soboto popoldne se bo od severa in v hribovitih krajih zahodne Slovenije oblačnost postopno povečala in v severni Sloveniji bodo možne posamezne manjše plohe.

"Jutri nas čaka pretežno oblačno vreme, občasno rahel dež, padavin pa bo malo," je za zurnal24.si dejal Andrej Velkavrh, dežurni prognostik z Agencije RS za okolje (ARSO). Temperature bodo od 10 do 16 stopinj, ob morju bo pihal šibak do zmeren jugo.

Snega v nižinah ne bo
Oblačno vreme se bo nadaljevalo tudi v ponedeljek, občasno bo rahlo deževalo.  "Nekaj več dežja bo le v zahodni Sloveniji, temperature pa še za kakšno stopinjo ali dve nižje kot jutri, sicer pa bistvenih sprememb glede temperature ne bo. Meja sneženja bo večinoma visoko, le jutri zjutraj se bo na severovzhodu spustila do nadmorske višine 800 metrov," je še pojasnil Velkavrh.

V torek zjutraj bo dež povsod ponehal in čez dan se bo vreme počasi zjasnilo, še kažejo vremenske napovedi, spet bo bolj sončno in postopno topleje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.