Slovenija
55 ogledov

Dnevnik brez vodstva?

Na Dnevniku vre. (Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Dnevnik. Jutri vršilki dolžnosti odgovorne urednice Suzani Rankov poteče mandat, ki naj ga ne bi želela nadaljevati, ampak naj bi že podala odstopno izjavo. Sindikat novinarjev toži časnik.

Z jutrišnjem dnem se izteče mandat začasni odgovorni urednici Dnevnika in Dnevnika.si Suzani Rankov. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah bo podala odstopno izjavo. Proti vodstvu podjetja Dnevnik naj bi se po naših informacijah združil pomemben del Dnevnikove novinarske ekipe, med drugimi tudi Meta Roglič, Ranka Ivelja, Primož Cirman, Vesna Vuković, Romana Špende in Aleš Čar.

Na Dnevniku naj bi bilo že cel dan zelo vroče. Rankova nam je na vprašanja v zvezi z odstopom in dogajanjem v hiši dejala le: "Ne želim ničesar komentirati."

Predsednik uprave Dnevnika Branko Pavlin pa pravi: "Nič še ni dokončnega." Vodstvo časnika naj bi že imelo rezervni načrt. Na mesto Rankove naj bi namreč prišel Zlatko Šetinc. Pavlin tudi glede tega pravi, da "nič še ni dokončnega. Jutri bomo več vedeli. Pričakujem, da bo vse v redu."

Nezadovoljni z višino božičnic
Vodstvo časnika pa se ubada še z eno težavo. Sindikat novinarjev je namreč proti njim vložil tožbo. "Mi smo večjemu delu kolektiva izplačali božičnice. Nekateri jih niso sprejeli, ker zahtevajo več. In ti so vložili tožbo. Šele zdaj smo bili obveščeni, da je bila vložena tožba in naši pravniki zadevo še preučujejo," pravi Pavlin. Za tožbo se je po njegovih besedah odločilo "nekaj deset novinarjev".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.