Slovenija
32 ogledov

Do 19. ure 56 prijav kršitev volilnega molka

Volitve Saša Despot
Danes do 19. ure so na inšpektoratu za notranje zadeve zabeležili 56 domnevnih kršitev volilnega molka. Največ je bilo deljenja letakov, sledijo objave na internetu.

Ob polnoči se je začel volilni molk, ki bo trajal vse do nedelje, 4. decembra, do 19. ure. V tem času je prepovedana vsakršna oblika volilne kampanje, katere namen je vplivati na odločanje volivk in volivcev pri glasovanju na volitvah.

56 domnevnih kršitev

Dežurna služba republiškega inšpektorata za notranje zadeve je do 19. ure prejela 56 prijav domnevnih kršitev volilnega molka. Največ, 21 prijav se je nanašalo na razdeljevanje letakov. V 11 primerih je šlo za objave na spletnih straneh in socialnih omrežjih, v devetih primerih pa za objavo oglasov na televiziji, so sporočili z MNZ, poroča STA.

Šest prijav se nanaša na plakatiranje, tri na sms sporočila, po dve prijavi so dobili v zvezi s spornimi vsebinami v tiskanih medijih in na radiu, zabeležili pa so tudi primer pozivanja volivcev.

Če tudi vi zaznate kakršnokoli kršitev lahko to prijavite na Ministrtvu za notranje zadeve. Podrobnejše informcije si lahko preberete tukaj.

Obvestilo uredništva: Zaradi predvolilnega molka smo možnost komentiranja izključili.