Slovenija
14 ogledov

Do 435 tisoč evrov brez zaposlenih

Prihodki podjetja Premik net so se dvignili v višave, odkar je podjetje leta 200 Žurnal24 main
Naključje? Vzporedno s posli z Luko Koper nastalo še podjetje Premik invest.

Ker se v novogoriški nepremičninski agenciji Premik net dva dni niso odzvali na naše klice in elektronsko pošto, smo jih včeraj obiskali na sedežu podjetja. V prostorih agencije ni bilo nikogar, ob vhodu je pisalo, da poslujejo le ob torkih in četrtkih.

Podjetji
Premik invest. Datum vpisa je 23. 10. 2007. Celotni prihodki so leta 2007 znašali okoli 423 tisoč, lani okoli 435 tisoč evrov.

Premik net. Čisti prihodki od prodaje so leta 2006 znašali okoli 130 tisoč, leta 2007 okoli 785 tisoč, lani pa okoli 5,37 milijona evrov.

Podjetje Premik net je bilo v reviji Delo FT uvrščeno na lestvico superpodjetij, hkrati pa je pod drobnogledom revizorja in kriminalistov zaradi poslovanja z Luko Koper, kot smo pisali včeraj. Ugotavljali smo, da so se prihodki podjetja dvignili v višave, odkar so leta 2007 začeli poslovati z Luko zaradi zemljišča v Sežani.

Zakaj dodatno podjetje
Stoodstotni lastnik podjetja Premik net je Marjan Mikuž, ki je hkrati tudi solastnik podjetja Premik invest. Solastnica zadnjega je Aleksandra Prijatelj, ki je po naših informacijah žena poslanca SNS Srečka Prijatelja. Njene uradne potrditve o tem zaradi nedosegljivosti nismo dobili.

Podjetje Premik invest je bilo ustanovljeno leta 2007, ko je Premik net začel poslovati z Luko. Kakšne so naloge in dejavnosti Premik investa, nismo dobili odgovorov, po podatkih GVIN pa je popolnoma brez zaposlenih

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.