Slovenija
14 ogledov

"Do države smo prišli z enotnostjo“

Žurnal24 main
Svojo državo smo si izborili predvsem z enotnostjo in složnostjo ciljev, je na prireditvi ob dnevu Zveze veteranov vojne za Slovenijo v Slivni pri Vačah dejal predsednik DZ Pavel Gantar.

Po njegovih besedah gre za zgodovinski dosežek, omogočil pa ga je „neverjetni nacionalni konsenz, ki se je krepil in širil med Slovenci.“ Svoj prispevek k tisočletnim sanjam pa so v sklepnem dejanju dali tudi veterani vojne za Slovenijo, je poudaril Gantar.

Gantar ocenjuje, da svojo neodvisno in izbojevano državo vse prevečkrat jemljemo kot samoumevno. "Kakšen zgled in sporočilo s tem posredujemo mlajšim generacijam, ki osamosvojitvenega obdobja niso izkusili in se ne morejo spomniti pomembnosti in dramatičnosti tistega zgodovinskega časa?" se je vprašal.

Dan Zveze veteranov vojne za Slovenijo je tako po predsednikovih besedah priložnost, da "se v teh časih ponovnega ločevanja, sprtosti in vse večje neenotnosti spomnimo, da je s preseganjem različnosti in v strmenju za doseganjem skupnega cilja mogoče uresničevati sanje". "Naša država je dokaz za to," še meni Gantar.

Prireditev Zveze veteranov vojne za Slovenijo v geometričnem središču Slovenije poteka že sedemnajsto leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.