Slovenija
6 ogledov

Do informacij ob čaju ali kavi

Čeprav bo tokratni Infoteden potekal le dva dni, bodo bodoči učenjaki vseeno dob Žurnal24 main
Infoteden. Jutri in v soboto bodo študentje pomagali dijakom pri izbiri študijske poti.

“Infoteden letos poteka le dva dni, saj smo imeli možnost narediti sejemski prostor, ki bo obiskovalcem omogočil lažji in hitrejši pregled želenih študijskih programov, pa tudi v krajšem času bodo pridobili več informacij,” pojasnjuje Petja Kovačevič iz Društva novomeških študentov (DNŠ).

Na okroglih mizah bodo študentje in dijaki višjih letnikov predstavili svojo fakulteto in smer študija, gre pa za neformalne predstavitve v sproščenem vzdušju ob kavi ali čaju.

Mladi bodo dobili informacije o študijskem delu, literaturi, terenskih vajah, možnostih zaposlitve, o reševanju stanovanjskega problema, študentski prehrani in drugih dejavnostih.

Letošnji Infoteden bo potekal v KC Janeza Trdine in ne v LokalPatriotu kot prejšnja leta. Jutri med 14. in 19. uro bodo potekale predstavitve naravoslovnih fakultet Univerze v Ljubljani, v soboto med 9. in 13. uro predstavitve družboslovnih fakultet v Ljubljani, med 13. in 19. uro pa še predstavitve fakultet v Novem mestu, študijskih smeri Univerze na Primorskem in v Mariboru ter predstavitve dolenjskih srednjih šol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.