Slovenija
80 ogledov

Do jeseni želijo prodati Hostel Celica

Hostel Celica Hostel Celica
V ŠOU Ljubljana ocenjujejo, da je odprodaja zavoda ŠOUhostel zaradi napovedanih visokih stroškov nujna do jeseni. Študentska Iskra: Če je soditi po dosedanjih izkušnjah, bo prodan pod ceno in naskrivaj.

Študentski poslanci bodo na današnji seji Študentskega zbora ŠOU obavnavali predlog za prodajo ustanoviteljskih pravic zavoda ŠOUhostel (Hostel Celica na Metelkovi). 

"Gre za še eno v vrsti privatizacij uspešnih študentskih zavodov, ki so bili v minulih letih na noge postavljeni z denarjem vseh ljubljanskih študentk in študentov," poudarjajo v študentskem društvu Iskra. 

Dodajajo, da je privatizacija Hostla Celica po privatizaciji Modrega študentskega servisa in študentske potovalne agencije le še ena v vrsti že izvedenih privatizacij, "iz katerih so največ iztržili bivši študentski funkcionarji"

Zavod ŠOUhostel bo, če je soditi po dosedanjih izkušnjah, prodan pod ceno in naskrivaj, še pred 
jesenjo. Jure Novak, Študentsko društvo Iskra

ŠOU predlaga odprodajo ali pripojitev

Vodstvo ŠOU predlaga prestrukturiranje ŠOUhostla bodisi s prodajo ustanoviteljskih pravic ali pripojitve k ustanovitelju. 

"Nadaljevanje trenutnega stanja je škodljivo, tako za sam zavod kot tudi za ŠOU v Ljubljani kot ustanovitelja," je direktor ŠOU Ljubljana Andrej Klasinc zapisal v vabilu študentskim poslancem. 

Navaja, da bodo zaradi prenehanja sedanjega najemniškega razmerja z MOL, ki bodo verjetno povišali višino najemnine, nujnosti investiranja in razmer na trgu predlagajo hitro ukrepanje z možnostjo odprodaje ali pripojitve najpozneje do 1. septembra.

"Po tem datumu bodo pričeli nastajati veliki stroški, odhodki bodo krepko presegli prihodke, kar nakazuje na možnost izgube vrednosti zavoda v naslednjem letu."

ŠOU je četrtinski lastnik

Nepremičnina, v kateri Hostel Celica deluje, je v 75,72 odstotni lasti Mestne občine Ljubljana, ŠOU pa je lastnik v 24,28 odstotnem deležu.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.