Slovenija
37 ogledov

Do konca tedna bomo potrebovali dolge rokave

Nebo nad Koprom Bralec Tomi Gönc
Temperature do konca tedna ne bodo prav nič junijske. Tudi prihodnji teden verjetno ne bodo dosegle 30 stopinj Celzija.


Danes bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami, sprva tudi nevihtami. Možni bodo kratkotrajni močnejši nalivi. Popoldne bodo padavine oslabele in do večera večinoma ponehale. V vzhodni Sloveniji bo pihal severni veter, na Primorskem bo proti večeru zapihala burja. Temperature bodo od 13 do 19, ob morju do 22 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo še manjše krajevne padavine, deloma plohe. Največ sončnega vremena bo ob morju. V vzhodni Sloveniji bo še pihal severni veter.

Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 18 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija, je zapisano na strani Agencije RS za okolje.

Po besedah dežurnega meteorologa Janeza Markoška so takšne temperature, ki jih bomo deležni v začetku tedna, prenizke. "Junija naj bi bilo od 24 do 28 stopinj Celzija, danes pa še 20 ne bo. Nato bo sicer topleje, vendar le nekaj nad 20 stopinjami Celzija, vključno do četrtka."

V sredo in četrtek bo dopoldne sicer dokaj sončno, popoldne pa bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Sveže bo. Konec tedna bo še topleje, vendar se do 30 stopinj Celzija, kot kaže, ne bo segrelo. "Počasi se bo segrevalo od petka. 30 stopinj verjetno ne bo niti prihodnji teden."

In kako bo pri sosedih?

V sosednjih pokrajinah bo danes oblačno z občasnimi padavinami, sprva v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu tudi nevihtami. Ohladilo se bo. Zvečer bo ob severnem Jadranu zapihala burja. "Danes bo tudi Hrvaško prešla fronta, zato se lahko tudi na južnem Jadranu pojavijo nevihte, vendar bo znosno. Temperature bodo višje, tudi do 30 stopinj Celzija, in bo kar nekaj sonca," nam je še zaupal Markošek.

Ste tudi vi posneli kakšno fotografijo, pošljite nam jo prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.