Slovenija
5 ogledov

Do konca tedna na novo opremljena steza

Tekači se bodo odslej razgibavali na trimstezi Tivoli, kmalu pa še ob Poti spomi Žurnal24 main
Vzdrževanje. Na mestni občini so slabo stanje vadbenih naprav na trimstezah pripisali njihovi legi na zasebnih zemljiščih.

Do konca tega tedna bodo predvidoma postavljene naprave za vadbo na trimstezi Tivoli. Ta je z vidika lastništva zemljišč najmanj problematična, saj so prav vse parcele v lasti Mestne občine Ljubljana (MOL), je pojasnil Marko Kolenc, načelnik Oddelka za šport MOL.

Tri steze, številni lastniki
Trimsteze na Rožniku in v okolici so tri. Marija Vera se začne nad Čadom in Rožno dolino, poteka pa po 14 parcelah, od katerih je ena v lasti MOL. Na trimstezi v Mostecu, o kateri smo pisali včeraj, ima več kot 30 lastnikov v lasti 64 parcel, od tega jih je pet lastnina MOL. Tretja je že omenjena steza Tivoli.

Zavod Tivoli je odstranil poškodovane in nevarne naprave, ki jih več let niso vzdrževali. "Vzrok za slabo vzdrževanje je v tem, da je bila večina naprav postavljena na zasebnih zemljiščih," je odgovoril Kolenc.

Nova tista v Tivoliju
Trimsteza Tivoli bo potekala po isti trasi kot do zdaj, vse naprave pa bodo postavili na novo. "Na preostalih dveh trimstezah ni mogoče speljati poti po zemljiščih MOL," je povedal Kolenc. Pojasnil je še, da športni otoki, ki jih bodo postavili na petih lokacijah ob Poti spominov in tovarištva, ne bodo povezani s trimstezo.

"Pred desetletji je bil kocept trimstez odlično promoviran, podprt s strani medijev in tako dalje," je povedal Boris Sila s katedre za športno rekreacijo fakultete za šport.

"Težava je bila v tem, da so nekatera društva, ki so skrbela za steze, propadla,"
je dejal, meni pa, da so problematična tudi zasebna zemljišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.