Slovenija
13 ogledov

Do mastnega zaslužka

Če ste v delnice vsakega od podjetij prve kotacije vložili sedemsto evrov, ste d Žurnal24 main
Pravi špekulanti so z aprilsko borzno razprodajo že precej zaslužili.

Vrednostni papirji prve kotacije so od aprilskega zloma (15. in 16. aprila) v povprečju pridobili že dobro petino vrednosti. V prvi kotaciji je največjo rast dosegel naftar Petrol (50,86 odstotka), sledita pa mu Luka Koper (21,31 odstotka) in Krka (20,52 odstotka).

Pravi čas za nakup
Analitiki in poznavalci borznega trga nakupe vrednostnih papirjev v času, ko vse pada, odsvetujejo, saj nihče ne ve, kdaj bo doseženo dno. Hkrati pa ob vlaganju nenehno ponavljajo, da je borza dolgoročna naložba in je treba vloženi denar odmisliti za nadaljnjih pet do deset let. Tokrat se je izkazalo, da so lahko adrenalinski zanesenjaki dobro izkoristili trenutne razmere na trgu. Vlagatelj, ki je 15. oziroma 16. aprila kupoval delnice podjetij prve kotacije, je namreč lahko imel tudi 50-odstotno donosnost.

Tri povprečne plače
Špekulant, ki je 15. aprila kupil za pet tisoč evrov delnic Petrola, je imel 23. dan od nakupa že 50-odstotni dobiček. To pomeni, da je v manj kot mesecu dni, kot delodajalci navadno izplačujejo plače, zaslužil že tri povprečne neto slovenske plače ali natanko 2542 evrov. Torej, če je neki špekulant v naftarja vložil 80 tisoč evrov, si lahko danes že privošči dvosobno stanovanje v slovenski prestolnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.