Slovenija
17 ogledov

Do novega direktorja z razpisom

Boštjan Škrlec Benjamin Kovač
Tožilstvo. Ministrstvo išče človeka, ki bo zamenjal Boštjana Škrleca.

Poziv. Vrhovno tožilstvo je takoj po novoletnih praznikih pristojnemu ministrstvu za notranje zadeve predlagalo, naj objavi razpis za iskanje njihovega novega direktorja. "Ker gre za mesto direktorja osrednjega in najvišjega državnega tožilstva, je potrebno, da to mesto zaseda oseba, ki je tudi sicer državni tožilec in kot tak tožilsko delo pozna," pojasnjujejo na tožilstvu.

Zamenjal bo Škrleca

Novi direktor bo zamenjal Boštjana Škrleca, ki ga je vlada Boruta Pahorja za generalnega direktorja imenovala na svoji zadnji seji januarja lani. Potem ko je Škrleca nato vlada Janeza Janše junija razrešila, je na upravnem sodišču razrešitev izpodbijal s tožbo, a ga je upravno sodišče zavrnilo in potrdilo vladno razrešitev. "Odločitev upravnega sodišča pomeni, da mesto generalnega direktorja, ki je nezasedeno že od poletja lani, še naprej ostaja nezasedeno – bodisi do izvedbe postopka dodelitve državnega tožilca za opravljanje teh nalog bodisi do izvedbe javnega natečaja za imenovanje javnega uslužbenca na ta položaj," dodajajo na tožilstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.