Slovenija
25 ogledov

Do novih gostov z novimi letalskimi povezavami

Veliko Slovencev se je lani odločilo za enodnevni potep po domovini. Žurnal24 main
Slovenski turistični delavci si lahko prihodnje leto obetajo prihod tujih gostov tudi iz krajev, ki z letalsko povezavo niso povezani z ljubljanskim letališčem. Iz katerih krajev bodo v Slovenijo leteli nizkocenovni letalski prevozniki, še ni znano.

V. d. direktorja direktorata za turizem in internacionalizacijo na gospodarskem ministrstvu Marjan Hribar je za zurnal24.si dejal, da bo Slovenska turistična organizacija v skladu s strateškimi usmeritvami spodbujanja razvoja letalskih linij izvedla vse potrebne korake za promocijo Slovenije skupaj z letalskimi prevozniki.

"Razvoj bo usmerjen na tiste destinacije, s katerimi Slovenija še nima letalske povezave in ki pomenijo pomembno emitivno tržišče za slovenski turizem," je dejal Hribar. Na vprašanje, za katere destinacije gre, nam na gospodarskem ministrstvu še niso znali povedati. Na odgovore s strani Slovenske turistične organizacije pa še čakamo.

Za spodbujanje letalskih povezav Slovenije z najpomembnejšimi turističnimi trgi bo tako Slovenska turistična organizacija po priporočilu vlade izvedla javni razpis. Na podlagi razpisa bo sofinancirala marketinške aktivnosti v podporo vsaj petim novim letalskim linijam po izboru ustreznega izvajalca.

Razvojni načrt in usmeritve slovenskega turizma 2007–2011 (RNUTS), na katerem temelji tudi vsakoletna turistična politika, postavlja dva temeljna strateška cilja – povečati globalno konkurenčnost turističnega gospodarstva in obseg turistične dejavnosti. Med ključnimi prebojnimi točkami slovenskega turizma je bila na prvo mesto umeščena dostopnost Slovenije prek letalskih linij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.