Slovenija
37 ogledov

Do nujnega čez cesto

Nujna medicinska pomoč se od 1. aprila letos ne bo več izvajala v prostorih ZD P Žurnal24 main
V sredini štajerski izdaji Žurnala24. Ministrova pobuda. Preselitev nočne dežurne službe v bolnišnico že razburja.

Namera ministrstva za zdravje, da preseli nočno dežurno službo iz Zdravstvenega doma (ZD) Ptuj v splošno bolnišnico (SB) Jožeta Potrča, že razburja. V anonimnem pismu, ki smo ga prejeli v uredništvo, domnevno zaposlena v ZD navaja, da “zdaj opravljamo delo v modernih klimatiziranih prostorih s sodobno opremo, česar pa v SB Ptuj ne bo”.

Urgentni center

Do leta 2014. Takšna skupna služba naj bi bila začetek vzpostavitve urgentnega centra na Ptuju.

“Danes bomo podpisali pismo o nameri za delovanje urgentnega centra. Želimo si ga izpeljati do leta 2014,”
še pove Čeh.

V pismu še namiguje, da bi bil lahko razlog za selitev tudi v “iskanju novih virov dohodka zaradi slabega poslovanja” bolnišnice.

“Hitrejša obravnava”
Vse očitke in namigovanja pa odločno zavrača Robert Čeh, direktor SB Ptuj, ki poudarja, da njihova ustanova zaradi selitve ne bo pridobila niti evra. Na očitke, da bodo zaradi selitve prikrajšani tudi bolniki, pa pravi:

“Do 1. aprila, ko naj bi pri nas zaživela dežurna služba, bomo dodatno uredili prostore, ki ne bodo slabši, kot so v ZD. Zagotovo pa se bo s selitvijo tudi skrajšal čas urgentne obravnave bolnika.”

Dodaja, da bo dežurna zdravniška služba v ZD normalno delovala do 21. ure, potem pa se bodo dežurni zdravniki preselili v bolnišnico, kjer bodo ostali do šeste ure.

Neomajen minister
V ZS so s takšno rešitvijo nezadovoljni. Metka Petek Uhan, direktorica ZD Ptuj, pojasnjuje, da je bila na sestanku pri ministru in ga je želela prepričati v drugačno odločitev, vendar je bil neomajen.

“Če bo to boljše ali slabše za paciente, vprašajte ministra. Nas prepričuje, da bo to boljše. Vem samo, da zame to prinaša ogromno dela in usklajevanja,” sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.