Slovenija
34 ogledov

"Do Pirana lahko tudi plavam"

Enes Musić v Kopru Enes Musić
Pot zbiranja sredstev za brezplačne obroke bo jutri zaključil v Piranu.


Šef gostilne in picerije Ham - Ham Enes Musić se je, potem ko mu je zmanjkalo sredstev za tople obroke, ki jih je brezplačno nudil v svoji gostilni, odločil, da bo začel zbirati denar za obroke s hojo po Sloveniji. Na pot (od Hodoša do Pirana) se je odpravil pred 12 dnevi, do cilja pa ga loči le še nekaj kilometrov. "Danes imam namen priti do Izole, za jutri mi tako ostane še deset kilometrov," pravi Musić, ki smo ga med telefonskim klicem ujeli v Kopru.

Koliko denarja mu je uspelo zbrati, ne ve, številke bodo, kot pravi, jasne v ponedeljek, ko se bo oglasil na banki. Odziv ljudi je po njegovih besedah vsekakor pozitiven. "Če bi šel pit in jest povsod, kamor me ljudje kličejo, do danes ne bi prišel niti do Celja," pravi in dodaja, da pot ni težka. "Le noga me je malo pustila na cedilu, saj že štiri dni hodim z zvitim gležnjem. Počasi se premikam, a mislim, da mi bo uspelo. Če bo treba, lahko tudi plavam do Pirana, saj sem že na morju," v šaljivem tonu pove Musič. Pot naj bi zaključil jutri okoli 12. ali 13. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.