Slovenija
20 ogledov

"Do podvojenih vstopnic prišlo zaradi rezervacij''

Slovenija Grčija EuroBasket Stožice Ljubljana navijači gledalci zastava EPA
Nekateri obiskovalci košarkarskih tekem letošnjega EuroBasketa kupili vstopnico, ki je bila podvojena. Organizator pojasnil razlog za napako.

Med nekaj košarkarskimi tekmami na EuroBasketu je več obiskovalcev razjezilo dejstvo, da so kupili vstopnico, ko so prišli na tekmo, pa je bil njihov sedež že zaseden. Na nas se je obrnilo več jeznih bralcev, ki so povedali, da pri določenih tekmah ni prišlo le do podvojenih vstopnic, temveč celo do trojnih vstopnic.

Kaj točno se je dogajalo, smo skušali izvedeti pri organizatorju EuroBasketa oziroma podjetju Eventim, ki skrbi za vstopnice. "Do podvojenih vstopnic je prišlo zaradi rezervacij, ki smo jih knjižili kot rezervacijo za zamenjavo vsem tistim, ki so kupili vstopnice za napačno uro glede na objavo na Fibini strani. Teh zamenjav je bilo veliko, in potem ko smo sprostili kontingent, ki ga nismo porabili v ta namen, je prišlo do napake in se je sprostil tudi del, ki je bil namenjen za zamenjavo,'' nam je pojasnil Jure Pezdirc, vodja prodaje vstopnic in akreditacij EuroBasketa 2013.

Eden od bralcev (ime hranimo v uredništvu), ki je bil priča podvojenim vstopnicam, je povedal, da so nekateri, kljub temu da so za vstopnico plačali 55 evrov, morali stati ali sedeti na stopnicah. Pezdirc je zagotovil, da so večino zapletov zaradi vstopnic rešili na licu mesta ter obiskovalcem ponudili in zagotovili sedež. "Velika večina je bila zadovoljna, saj smo to prav tako uredili v 1. kategoriji. V kolikor je kakšna izjema, se lahko obrne na Eventim in bomo zadeve reševali posamično," je še povedal.

Na prodajnih mestih o podvojenih vstopnicah niso bili obveščeni. Med drugim so jih prodajali tudi na bencinskih servisih Petrola. "Mi s tem nimamo nič. Mi od Eventima ničesar ne dobimo, smo praktično v njihovem računalniškem sistemu. Prodajamo tisto, kar imajo oni v svojem sistemu. Če je tam kaj narobe, je tudi pri nas. Če so oškodovani pri nas kupili vstopnico, jim bomo mi vrnili denar, od Eventima pa bomo zahtevali potrditev oziroma zahtevek za vračilo denarja. Z naše strani tako ni nič narobe, mi se samo priklopimo na njihov sistem. Vstopnice se sproti natiskajo, pri nas fizično nimamo računalniških vstopnic. Smo posrednik in nič drugega," je povedal tiskovni predstavnik Petrola Aleksander Salkič.

Obiskovalci oziroma kupci vstopnic, ki se počutijo oškodovane, se tako lahko obrnejo na podjetje Eventim SI, d. o. o., ki skrbi za prodajo vstopnic za Evropsko prvenstvo v košarki 2013, in sicer na njihov elektronski naslov info@eventim.si s pripisom za Jureta Pezdirca.

Komentarjev 2
  • vladek 17:04 16.september 2013.

    Kdo ne skače JE Slovenc ha ha ha

  • Ferluci 15:28 16.september 2013.

    "..tudi del, ki je bil namenjen za zamenjavo..' nam je pojasnil Jure Pezdirc, vodja prodaje vstopnic in akreditacij.." jasno, zato je pa prišlo do pizdarije z dvojnimi ali trojnimi vstopnicami...