Slovenija
20103 ogledov

Do pol metra snega, zameti, nato pa vdor polarnega zraka

Mrzlo jutro
Na vzhodu Slovenije že sneži, po sneženju nas čaka najhladnejše obdobje v letošnji zimi.

Vremenoslovci za danes napovedujejo na Primorskem pretežno oblačno vreme, pihala bo šibka do zmerna burja, ki se bo zvečer znova krepila. "Drugod bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo," pišejo pri Agenciji za okolje. "Pihal bo severovzhodni veter, najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 7 stopinj Celzija."

Jutri bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo. "Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od -3 do 2, na Primorskem do okoli 7 stopinj Celzija."

"Na še debelejšo snežno odejo lahko računamo v višji predelih Posavja, Dolenjske in Kočevske ter na Pohorju, kjer bi do sobote lahko zapadlo tudi več kot 50 cm suhega snega."

Arso

V četrtek in petek bo oblačno, občasno bo snežilo, le ob morju in na Goriškem bo povečini suho. "Vetrovno bo," še pišejo pri Arsu in dodajajo, da bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja.

Zima, sneg, mraz, led Osvežena napoved Slovenija Hladno, nekje tudi več kot pol metra novega snega

Mrzlo jutro | Avtor: Profimedia Profimedia
Vremenski portal Neurje.si napoveduje, da bo snežilo do sobote. "Izpostaviti gre območje Pohorja, Kozjaka, Slovenskih Goric, Haloz, Gorjanc, širše območje Kočevja, Ribnice in del Kozjanskega," pišejo pri vremenskem portalu. "Na teh območjih bo do konca sneženja zapadlo od 30 do 50 cm novega snega, lokalno tudi več."

V ostalih predelih vzhodne Slovenije bo po napovedih portala Neurje.si novega snega nekje med 10 in 25 cm, drugod po državi pa večinoma od 2 do 15 cm. "Najmanj snega bo na območju Ljubljanske in Celjske kotline, na območju Šaleške doline, ter na zahodu Slovenije," pišejo pri Neurje.si. "Na Primorskem, kjer bo pihala burja, bo ostalo večinoma suho."

Dodajajo, da bo ponekod v notranjosti Slovenije bo pihal severni do severovzhodni veter, ki bo ponekod gradil snežne zamete.

Sneženje Adrenalinsko Slovenija Lovijo nevihte, opazujejo in napovedujejo vreme

Prihodnji teden vdor hladnega zraka

"Nad severno in srednjo Evropo bo območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem pa ciklonsko območje, ki se bo v začetku prihodnjega tedna znova nekoliko poglobilo," razlagajo pri Arsu. "Iznad severovzhodne Evrope bo od nedelje naprej pritekal precej hladnejši zrak."

Mrzlo jutro | Avtor: Profimedia Profimedia

V petek bo oblačno, občasno bo snežilo, v soboto bo sneženje ponehalo, delno se bo zjasnilo. "Od nedelje do srede bo povečini brez padavin, le v vzhodni Sloveniji se bo verjetnost za snežne padavine v torek in sredo znova nekoliko povečala," pravijo pri Arsu. "Od ponedeljka naprej bo mrzlo, temperature bodo, razen po nižinah Primorske, ves dan pod lediščem, na 1500 m pa bo med -14 in -18 °C. Na Primorskem bo v petek še pihala zmerna do močna burja, nato pa bo nekoliko oslabela, vendar ne ponehala."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.