Slovenija
77 ogledov

Do poletja naj bi ugotovili, kdo je odgovoren za primer Radan

UKC Anže Petkovšek
Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je začel postopek ugotavljanja odgovornosti vodstva UKC za primer Radan. Po besedah predsednika sveta UKC Tomaža Glažarja bošali končati postopek do začetka poletja. Pri tem jim bo pomagal tudi zunanji strokovnjak za kakovost.

Vodstvo UKC mora predsedniku sveta UKC Tomažu Glažarju do torka posredovati notranje akte, v katerih so predvideni postopki za zagotavljanje kakovosti, in tudi zapisnike za pretekli dve leti.

Na podlagi tega in tudi s pomočjo strokovnjaka za kakovost v zdravstvu bo svet zavoda ugotavljal, ali je vodstvo omogočilo ustrezne predpise in pogoje za zagotavljanje varnosti in kakovosti v UKC ter ali so bili tudi opravljeni nadzori nad izvajanjem postopkov kakovosti.

Po Glažarjevih besedah bo svet zavoda v tem postopku ugotavljal krivdno in ne objektivne odgovornosti vodstva, pa ne le za primer zdravnika Ivana Radana, ki ga policija sumi sedmih umorov na nevrološki kliniki UKC, ampak za zagotavljanje kakovosti v zdravstvenem zavodu nasploh.

Glede na ugotovitve bo svet zavoda tudi ukrepal proti vodstvu UKC. Simonu Vrhuncu se sicer že četrti polletni mandat vršilca dolžnosti generalnega direktorja izteče 11. avgusta. V vmesnem času naj bi izpeljali razpis za novega generalnega direktorja, potem ko med prijavljenimi na prejšnji razpis niso izbrali nobenega kandidata.

Komentarjev 1
  • jezero 06:39 29.maj 2015.

    In namesto, da bi primer Radan razčistili, ga bo skorumpiran vrh KC poskušal pomesti pod preprogo. In oni naj bi se šli neko poslanstvo! Ko se jim pred nosom dogajajo umori! To je sramotno in ponižujoče za Slovenijo.