Slovenija
3 ogledov

Do ponedeljka (spet) muhasti dnevi

Slovenija 29.05.2013, zenska na kolesu, kolo, dez, dezniki, ljudje se sprehajajo Saša Despot
Po pretežno jasnem jutru skoraj povsod po državi, pred nami oblačen dan s padavinami. Muhasto do konca tedna, zato pa naj bi bila sončna prva polovca prihodnjega tedna.

Pred nami nove padavine, ki bodo čez dan zajele predvsem zahodno in osrednjo Slovenijo. Tudi jutri se bodo pojavljale padavine, deloma plohe in nevihte. Najprej jih bodo deležni v zahodni Sloveniji, popoldne pa bodo zajele večji del države. Najmanj jih bo v južni Sloveniji, na Obali in na Dolenjskem. Čez dan bo relativno toplo, temperature bodo od 20 do 26 stopinj.

Ohladilo se bo v četrtek, ko bo spet oblačno s padavinami, sprva tudi nevihtami. Živo srebro naj bi se najvišje povzpelo do 23 stopinj. V petek bo delno jasno in povečini suho, sobota in nedelja bosta spet hladni in deževni. Temperature naj bi se povzpele le do 21, 22 stopinj.

"Začetek prihodnjega tedna bo lepši," tolaži Andrej Pečenko z Arsa. Tako v ponedeljek, kot torek in sredo bo jasno, temperature bodo spet bolj poletne, ponekod se bodo dvignile skoraj do 30 stopinj.

Sončne dneve prihodnji teden bo presekal četrtek, ki naj bi s seboj spet prinesel občasne nevihte.

Podpovrečno

Letošnji avgust se je sicer začel z nadpovprečno toplimi dnevi, a že kmalu se je povprečna dnevna temperatura spustila nekoliko pod dolgoletno povprečje.

Povprečna temperatura prvih deset dni avgusta je bila povsod nad dolgoletnim povprečjem. najmanjši presežki so bili na Primorskem, 2 do 3 °C topleje kot v dolgoletnem povprečju je bilo v osrednji Sloveniji in od tam do meje z Avstrijo, na Koroškem in skrajnem severnem delu Štajerske in Prekmurja.

Osončenost je v prvih desetih dneh avgusta v večjem delu Slovenije celo nekoliko presegla dolgoletno povprečje, le v Pomurju in na severozahodu države so za njim nekoliko zaostajali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.