Slovenija
11 ogledov

Do rebalansa nič

poplave ljubljana Anže Petkovšek
Po poplavah: bralec bi moral denar dobiti februarja, a bo nanj še čakal.

Bralec, ki mu je voda septembra 2010 poplavila hišo na Vrhovcih, je že decembra pričakoval izplačilo 1.200 evrov za odpravo posledic poplav, a ni dobil ne denarja ne informacij o tem, kdaj mu ga bodo nakazali.

"Za 71 upravičencev smo načrtovali nakazilo v začetku leta, saj od 26. septembra lani ni bilo več mogoče prevzemati obveznosti v breme lanskega proračuna. Ker rebalans letošnjega proračuna še ni sprejet, je dokončanje postopkov za dodelitev onemogočeno. Ko bo rebalans sprejet, bo podana pravna podlaga za izplačila," so odgovorili na ministrstvu za kmetijstvo in okolje.

Nujen blagoslov vlade

Dodali so, da mora vlada najprej potrditi višino dodeljenih sredstev za vsakega posameznega upravičenca, nato se šele po sklepu vlade upravičencu izda odločba, nakazilo pa se izvede v naslednjih 30 dneh: "Od podpisa vloge z informativnim izračunom, ki ga podpiše upravičenec, do izdaje odločbe traja približno dva meseca."

A bralec je že v začetku novembra poslal podpisana izvoda pogodbe na ministrstvo, kar pomeni, da bi moral v začetku leta dobiti odločbo, v začetku februarja pa denar. "V začetku marca sem na ministrstvo poslal opomin, a v enem mesecu spet nisem dobil ne odgovora ne denarja," je povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.