Slovenija
27 ogledov

Do službe z videoprošnjo

Erin Michael Vondrak Youtube
Ameriška oblikovalka in fotografinja Erin Michael Vondrak je do službe v znanem računalniškem podjetju Valve prišla šele potem, ko je vodilnim poslala zanimiv video z naslovom "Zaposli me".

Podjetje Valve je znano po izdelavi številnih znanih računalniških igric, kot denimo Portal, Left 4 Dead in Half-Life. Vondrakova je tako že pred časom podjetju poslala prošnjo za zaposlitev in glede na to, da si veliko Američanov želi delati v omenjenem podjetju, odgovora ni dobila. Da o vabilu za razgovor sploh ne govorimo.

Zato se je umetnica iz Seattla odločila, da bo naredila prošnjo v obliki videa, ga naslovila z "Zaposli me" in tako upala, da bo pritegnila pozornost tamkajšnjih vodilnih.

Vondrakova je za ameriški spletni portal MSNBC dejala, da si je želela z ustvarjanjem videa krajšati čas čakanja na odgovor iz podjetja.

Poleg tega je želela narediti posnetek tudi za prijatelje "in za Velvet, da pokažem svoj smisel za humor, ki ga z navadnim pismom ne morem". Z videom je umetnica zadela v polno, saj je že dobila odgovor iz njihove strani in sedaj lahko pričakuje tudi zaposlitev.

S svojim videom je navdušila tudi številne uporabnike YouTuba, saj je od njih dobila veliko podpore, ponudb in tudi nasvetov. So se pa seveda našli tudi takšni, ki jim njen način ni bil všeč. Nekateri so namreč menili, da nima dovolj izkušenj za delo v takšnem podjetju, in ji celo dejali, če je ni sram, da takšen izdelek pošilja tako pomembnemu podjetju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.