Slovenija
45 ogledov

Do sobote Logatec, nato Cerknica

sneg logatec
1/15
Anže Petkovšek
Oskrba z električno energijo je še vedno motena pri 20.000 odjemalcih Elektra Ljubljana, potem ko so na že popravljenem omrežju nastale dodatne okvare.

Na področju Notranjske je zaradi izpada 110 kV omrežja, brez električne energije večina odjemalcev. Ekipam je uspelo delno sanirati 110 kV omrežje do Vrhnike. Kjer je mogoče poskušajo odjemalce prenapajati preko srednjenapetostnega omrežja, ki pa je preobremenjeno, zaradi česar so napetostne razmere slabše, zaradi preobremenitev pa lahko pride tudi do izpadov daljnovodov. Do sobote naj bi Elektro Ljubljana vzpostavila 110 kilovatno napajanje do Logatca, nato pa bo na vrsti Cerknica.
Trenutno so brez napetosti 803 transfrormatorske postaje, kar pomeni, da je brez oskrbe še vedno 20.000 odjemalcev. Vremenske razmere in žled pa na distribucijskem omrežju na območju Elektra Ljubljane še vedno povzročajo nove okvare. Zaradi padcev drevja na ceste je otežen dostop do samih okvar, kar otežuje in upočasnjuje lokalizacijo in odpravo okvar.

Največ težav na Notranjskem

Srednjenapetostno napajanje je delavcem elektra v veliki meri uspelo ponovno vzpostaviti na Dolenjskem in v Zasavju. Največjo  težavo še vedno predstavlja Notranjska, kjer naše ekipe vlagajo izjemne napore, da bi znova vzpostavili 110-kilovoltni  daljnovod. Na omenjenem območju morajo nadomestiti deset poškodovanjih jeklenih stebrov.

Na terenu je približno 650 delavcev, od tega 450 delavcev Elektra Ljubljane in 150 zunanjih sodelavcev. Zasilno oskrbo z električno energijo v tem trenutku zagotavljajo s 23 agregati iz mednarodne pomoči in šestimi svojimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.