Slovenija
24 ogledov

Do srede občasno še sneg

sneg ljubljana Anže Petkovšek
Meteorologi napovedujejo sneg vse do srede. V prometu pa ta že ves dan povzroča nevšečnosti.

"Padavine bodo dopoldne od zahoda znova zajele večji del Slovenije in zvečer ponehale. Ob morju bo deževalo, drugod snežilo," tako nadalje občasne snežne padavine napovedujejo na agenciji za okolje. Občasen sneg lahko pričakujemo vse do srede zjutraj

V torek popoldne bo predvsem v južni polovici Slovenije možna poledica, zaradi česar so izdali tudi najnižje - rumeno - opozorilo.

Zaradi snega nekaj težav v prometu

Prve obilnejše snežne padavine letos pa so tudi na prvi delovni dan v letu poskrbele za nekaj nevšečnosti.

Na primorski avtocesti med počivališčem Ravbarkomanda in Uncem je bil zaradi prometne nesreče oviran promet proti Ljubljani. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče pa je bil zaprt tudi vozni pas na dolenjski avtocesti med priključkoma Kronovo in Dobruška vas proti Obrežju.

Na Prometnoinformacijskem centru ob tem svetujejo, da se na pot odpravite prej kot običajno, z ustrezno zimsko opremo in z očiščenimi vozili (še posebej to velja za tovorna vozila). Voznikom pa priporočajo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

Led na avto | Avtor: Youtube/Jeffrey Cote Youtube/Jeffrey Cote

Komentarjev 1
  • Ferluci 09:37 04.januar 2016.

    Naslov 'Snežilo bo še dva dneva' je moteč, lepše bi bilo 'Snežilo bo še dva dni'. Prva oblika bi bila primernejše, če bi bil v naslovu še pridevnik, npr. 'Snežilo bo še dva dolga (svetla, turobna, ..) dneva'.