Slovenija
28 ogledov

Do stanovanja vsak deveti?

Neprofitna stanovanja Polje II Anže Petkovšek
Prednostni seznam upravičencev do stanovanj bo objavljen julija.

Ob polnoči je potekel rok za oddajo vlog na 15. razpisu Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem. Do včeraj do 12. ure so prejeli 3.125 vlog, na razpisu pa bodo razdelili 350 neprofitnih stanovanj, je povedala Julka Gorenc, vršilka dolžnosti direktorice JSS MOL. To pomeni, da bo šele vsak deveti dobil stanovanje v najem, mogoče tudi vsak deseti ali 11. Na JSS MOL namreč glede na izkušnje pričakujejo, da veliko prosilcev vloge odda še zadnji dan do 24. ure po pošti.

Stanovanja v Polju III

Šest mesecev bodo nato sestavljali prednostni seznam upravičencev, ki bo predvidoma objavljen julija, ko bodo vsem vročili odločbe. Nato bodo trije meseci na voljo za pritožbe, tako da bo dokončen seznam objavljen oktobra ali novembra, stanovanja pa bodo vseljiva postopoma od naslednjega leta do leta 2015.

Stanovanja, ki jih bodo razdelili, so predvidena v novi soseski Polje III in v izpraznjenih starejših stanovanjih na več lokacijah v MOL in na Vrhniki. Stanovanja so vseh velikosti, je dodala Gorenčeva.

Udeležba 4.600 evrov

Med 350 razpisanimi neprofitnimi stanovanji jih bo 230 namenjenih prosilcem, ki jim glede na dohodek ni treba plačati lastne udeležbe in varščine, 120 pa tistim, ki to morajo plačati. Lastna udeležba je deset odstotkov vrednosti stanovanja, za denimo dvosobno stanovanje, veliko 55 kvadratnih metrov, ki ima 320 točk, lastna udeležba stane 4.600 evrov. Ta se najemniku vrne po desetih letih z dvoodstotno obrestno mero, so sporočili iz sklada

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.