Slovenija
31 ogledov

Do strehe nad glavo dolga pot

Nevenka Labus s hčerkico je bila presrečna, ko ji je župan Srečko Meh izročil kl Žurnal24 main
Stanovanja. Ta trenutek bi jih potrebovali 300, a jih bo drugo leto na voljo le 38.

Znašla sem se v hudi stiski in nujno sem potrebovala stanovanje. Moram priznati, da sem imela srečo, da sem prejšnji teden že dobila ključe manjše garsonjere,” pravi Nevenka Labus iz Velenja, mamica dveh otrok, ki se je zaradi stiske obrnila na številne institucije. "Zdaj si moram stanovanje le še urediti, a to bom zmogla – kljub skromni plači. Samo da imam streho nad glavo,” dodaja Labusova.

Stanovanj premalo
Poleg nje je ključe stanovanj prejelo še sedem občanov. “Štirim tričlanskim in dvema enočlanskima družinama smo stanovanja dodelili na podlagi javnega razpisa za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem, opravljeni pa sta bili še dve zamenjavi,” pojasnjujejo na Mestni občini Velenje (MOV).

Javni razpis so objavili oktobra lani, nanj pa se je prijavilo 338 prosilcev, a so eno vlogo zavrnili, 27 pa jih ni izpolnjevalo razpisnih pogojev. “Prihodnje leto bo predvidoma v Šaleku na voljo 38 novih stanovanj,” še pojasnjujejo na MOV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.