Slovenija
30 ogledov

Do tisoč evrov na delavca

Sodelavcem priskočite na pomoč in se s tem prikažite kot timski človek. Žurnal24 main
Izobraževanje zaposlenih. Še jutri prijave za subvencije.

Znanje. Podjetja, ki želijo izobraževati svoje zaposlene, se lahko še jutri prijavijo na razpis javnega sklada za razvoj kadrov in štipendije. Do zdaj je prošnje oddalo več kot 800 podjetij.

Jezikovni in drugi tečaji

Sklad bo sofinanciral le tista usposabljanja, ki jih bodo izvajale zunanje organizacije, registrirane za izobraževanje. Pri računalniških in jezikovnih tečajih, pridobitvi nacionalne poklicne kvalifikacije ter formalnem šolanju bo sklad poplačal do 60 odstotkov stroškov (več le invalidom, delavcem brez dokončane srednje šole ali starejšim od 50 let). Pri različnih usposabljanjih, recimo za uporabo strojev, pa bo sklad kril četrtino stroškov. Za tečaj varnosti in zdravja pri delu denarja ne bo možno dobiti.

Podjetje lahko pridobi največ tisoč evrov na vključeno osebo; velika podjetja največ 50 tisoč evrov, srednja 40 tisoč, mikro in mala pa do 20 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.