Slovenija
22 ogledov

Do ustrezne opreme le z donacijami

V Zavodu Korak si želijo s pomočjo donatorjev na vrtu postaviti leseno hišico za Žurnal24 main
Zavod Korak. Koncert za nakup kombija, prilagojenega za prevoz invalidov. Nujna širitev na zgornjo Gorenjsko.

"S kombijem težko prevažamo invalide, zato za vsakodnevne prevoze nujno potrebujemo novega. Upam, da nam bo s koncertom in s pomočjo donatorjev uspelo zbrati zadosti denarja," pravi Mateja Korošec, direktorica Zavoda Korak.

V Kulturnem hramu Ignacija Boršnika v Cerkljah na Gorenjskem bo v četrtek dobrodelni koncert Korakova pomlad, na katerem bodo zbirali denar za nakup kombija. Staro vozilo bodo prodali, potrebujejo pa še 10 tisoč evrov. Novega bi radi kupili do poletja. V zavodu je ta čas 34 oseb po poškodbi glave, kombi pa za prevoze ne zadošča in si morajo pomagati z zunanjimi prevozi. Na Gorenjskem je na leto 35 oseb, ki utrpijo hujšo poškodbo glave, zato bi podobno enoto, kot je v Kranju, potrebovali na zgornjem Gorenjskem. "Čakamo na nov razpis koncesije, saj so potrebe velike in želimo čim več osebam omogočiti čim bolj samostojno življenje," je dodala direktorica.

Koncert organizirata Klub En korak več in Lions klub Kranj, na njem pa bodo nastopili pianist in pevec Uroš Perić, jazz kitarist Primož Grašič ter Ratko Divjak in Mario Mavrin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.