Slovenija
0 ogledov

Do večera bo dež ponehal

Škornji Shutterstock
Prihajajo ohladitve. Še zjutraj je bilo v Ljubljani 20 stopinj Celzija, ravno toliko so jih namerili tudi v Zagrebu. Rekord so izmerili v Senju - 23 stopinj Celzija.

Dopoldan bo še deževalo, največ padavin bo na zahodu. Popoldan in proti večeru bodo padavine ponehale, ob morju se bo začelo jasniti. Jugozahodnik in jugo bosta ob morju čez dan slabela. Na Štajerskem in v Prekmurju bo sredi dneva zapihal severovzhodni veter, zvečer na Primorskem prehodno šibka do zmerna burja.

Meja sneženja se bo do večera spustila na okoli 1100 metrov.

Popoldan ohladitve

V Ljubljani je bilo danes ob sedmi uri zjutraj 19, ob morju celo 21 stopinj Celzija. "Take otoplitve imamo zaradi vetra in toplega zraka," pravi dežurni meteorolog Janez Markošek na Arso. Najvišje dnevne temperature bodo danes od 15 do 20 stopinj Celzija. Že popoldan pa se bo ohladilo, pravi Markošek. "Če imamo v Ljubljani sedajle 19, se bo zvečer ohladilo na približno osem stopinj Celzija. Prihodnje dni bodo temperature bolj "normalne" za november."

V sredo in četrtek bo sončno, zjutraj pa megleno. Jutranje temperature bodo okrog nič stopinj, ob morju in na Goriškem okoli 19. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Nenormalno toplo tudi na Hrvaškem

Ob šesti uri zjutraj so tudi v Zagrebu namerili 20 stopinj, najtopleje je bilo v Senju, kjer so se temperature že ob tako zgodnji uri povzpele na 23 stopinj Celzija. Tudi na Zavižanu, kjer so v tem letnem času običajno temperature že pod nič stopinj, so namerili 11 stopinj Celzija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.