Slovenija
10085 ogledov

Do večera bo na teh območjih najbolj pestro

Strela Profimedia
Vremenoslovci se niso zmotili, Slovenijo so zajele padavine.

Po napovedih je Slovenijo od severozahoda zajela hladna fronta z močnejšimi nevihtami in tudi kakšnim neurjem. Marsikje se pojavljajo in se še bodo obilnejše padavine, ki so še kako dobrodošle po sušnem obdobju. 

Nekje do osmih zvečer na vremenskem portalu Ciklon.si pričakujejo najbolj pestro dogajanje na jugovzhodu in vzhodu države, kjer se ob prehodu nevihtnega sistema lahko pojavi še kakšno krajevno neurje z močnimi nalivi s sodro in močnejšimi sunki vetra.

Trenutno stanje spremljajte na tej povezavi, kjer najdete radarsko sliko padavin. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Nevarnost toče spremljajte na tej Arsovi povezavi, grafika se osvežuje vsakih nekaj minut. 

Arso je objavil opozorilo, da bodo zvečer ob nevihtah možni močnejši nalivi. Ob obali bodo možni močnejši sunki severnega vetra. 

Kaj nas čaka? 

Arso napoveduje, da bo ponoči spremenljivo do pretežno oblačno. Nevihte bodo v prvem delu noči ponehale. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 17 stopinj Celzija.

Jutri čez dan bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Predvsem na vzhodu bo možna kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

V soboto, nedeljo in ponedeljek bo delno jasno. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter, burja na Primorskem bo v soboto popoldne ponehala.

Napoved od 11. do 16. julija

Naši kraji bodo pod vplivom severozahodnih višinskih vetrov. V torek in petek nas bosta oplazili višinski dolini hladnega zraka. Vreme bo v znamenju območja visokega zračnega tlaka, k nam bo doteka vse toplejši zrak, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Prevladovalo bo precej jasno in suho vreme, le v torek in v petek bodo možne posamezne popoldanske nevihte. Do srede bodo popoldanske temperature v notranjosti Slovenije od 25 do 30, na Primorskem kakšno stopinjo ali dve več. Nato se bo vročina ponovno stopnjevala.

Oblaki Osvežena napoved Slovenija Znano, kdaj bo spet udaril vročinski val

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.