Slovenija
1168 ogledov

"Do zdaj bi si že 'polomila zobe'"

Vida Toš
1/5
Miloš Vujinović
Po odpovedi je Vida Toš na predlog prijateljice odšla na usposabljanje na ptujski PONI. Izkušnja ji je odprla vrata na samostojno pot.

Vida Toš je samostojna podjetnica, ki deluje pod imenom 'Vida, ki vidi'. 22 let je delala kot novinarka. Po odpovedi se je po predlogu prijateljice odpravila na ptujski PONI - Podjetno nad izzive in se odločila za samostojno podjetniško pot.

"Kot samostojna podjetnica delam pod imenom Vida, ki vidi, po izobrazbi sem pravzaprav novinarka in sem v novinarstvu delala 22 let, ko so mi dali odpoved, pa sem se napotila na ptujski PONI. Prijateljica mi je povedala, da so razpisali nov PONI in sem se tam usposobila, da sem zdaj samostojna podjetnica," je dejala.

Vidi je PONI, poleg podjetniške usposobljenosti, prinesel tudi veliko prijateljskih vezi. "PONI mi je prinesel pet - šest nas je bilo v skupini - zelo dobrih, novih podjetniških zgodb, novih podjetnic, ki jih tudi spremljam na njihovi poti in so izjemne ženske, kot smo vse ženske izjemne, sploh če smo podjetnice," je dodala.   

Zraven tega ji je usposabljanje doprineslo tudi samozavest, ki je za samostojno podjetniško pot še kako pomembna. Pred tem ni imela nikoli izkušenj z vzpostavitvijo lastnega podjetja. "Tudi v družini tega nismo imeli, čeprav je moj partner tudi podjetnik, ampak takrat še ni bil tako dolgo. Nikoli nisem imeli neke izkušnje, kako preživeti kot samostojni podjetnik in PONI ti da neko samozavest, neko osnovo, na kateri pa rečeš to bom pa zmogla," je še razložila. In čeprav je mnenja, da bi zmogla sama, dodaja, da bi si do zdaj že 'polomila zobe'.

Vida Toš | Avtor: Miloš Vujinović Miloš Vujinović

Vida, ki vidi, vidi zgodbe, vidi slovnične napake, vodi javne dogodke in vodi družbena omrežja, vse to so storitve, ki jih v sklopu svojega podjetja ponuja. Je pa v tem trenutku, v največji meri ponovno vpeta v novinarstvo.

"Zdaj trenutno me je spet našla STA, tako da večino časa ponovno posvetim novinarstvu, kar me zelo veseli, načeloma pa vsemu, kar je za pisati, torej pišem bloging, mailinge, tudi social meneger sem za določena podjetja, manjše podjetnike. Torej vse, kar se piše, govor, prošnje, karkoli ljudje rabijo se lahko obrnejo name," je še dejala. 

Usposabljanje PONI bi zagotovo priporočila vsakemu. "Zagotovo, ker se nekako izkristalizira ideja, malo spoznaš te finančne osnove, pa nasploh ti dajo pravzaprav neko samozavest, neko osnovo, da vidiš, če si ti zato ali ne," je še razložila in za konec dodala: "Podjetniško življenje res ni enostavno, ampak nič ni enostavno na tem svetu, tako da se ga kar lotite."


sofinancira EU | Avtor: EU EU
Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.