Slovenija
1005 ogledov

Dob: Zapornik želel pobegniti, a se je zgodilo tole

Dob zapor
1/2
Žurnal24 main
Včeraj popoldan, okrog 15. ure, je v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob prišlo do poskusa pobega, ki so ga pravosodni policisti uspešno preprečili. Pravosodni policisti, ki so v dogodku posredovali, niso bili poškodovani.

Obsojenec, ki zaporno kazen prestaja v zaprtem delu zavoda Dob, je v času sprehoda poskusil pobegniti s tem, da je preplezal ograjo sprehajališča znotraj zaprtega dela zavoda in stekel v smeri podjetja, ki deluje v varovanem območju zapora. Pravosodni policisti so se takoj odzvali na dogodek, obsojenec pa se je po izsleditvi predal. Ob prijetju se obsojenec ni aktivno upiral in je v postopku sodeloval.

Po dogodku je bil obsojenec nameščen v posebni prostor, kjer je ostal do prenehanja razlogov za namestitev v posebnem prostoru.

Obsojenec se je pri plezanju poškodoval po rokah, zato mu je bila nudena takojšnja oskrba poškodb s strani pravosodnih policistov, nato pa so bile poškodbe oskrbljene tudi s strani zdravstvenega osebja Zdravstvenega doma Trebnje, ki v zavodu opravlja naloge zdravstvene oskrbe.

Zapor | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


"Po naših prvih ugotovitvah obsojenec pobega ni načrtoval vnaprej, prav tako pri poskusu bega ni uporabil pripomočkov. Obsojenec je sedaj nameščen v poseben strožji režim iz razloga izrazite begosumnosti, kjer lahko ostane do enega meseca. Trajanje te namestitve se lahko podaljšuje še za po en mesec, dokler obstajajo razlogi za takšno namestitev," sporočajo z uprave za izvrševanje kazenskih sankcij. 

V letu 2019 so poleg včerajšnjega poskusa pobega odkrili tudi tri morebitne priprave na beg. V enem primeru je bila v omari pripornika odkrita rjuha, ki je bila zvita v prirejeno vrv ter bi lahko služila za pomoč pri pobegu, v drugih dveh primerih je bila ugotovljena poškodba zidu na mestu, kjer so v zid pritrjene rešetke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.