Slovenija
39 ogledov

Dobiček pri bojevnikih

Žurnal24 main
Droga. Premoženja osumljenim v akciji Balkanski bojevnik še niso zasegli.

Domnevni vodja slovenske kokainske naveze v balkanski kriminalni združbi Dragan Tošić in njegovih 16 pajdašev pri tihotapljenju in preprodaji droge še vedno razpolagajo z dobičkom, pridobljenim z nečednimi posli.

Zamrznitev ni zahtevana
“Sodišče ni prejelo nobenega predloga vrhovnega državnega tožilstva za začasno zavarovanje,” na ljubljanskem okrožnem sodišču odgovarjajo, ali so sodniki z zasegom premoženja osumljeni 17-erici preprečili morebitno izginotje domnevno nezakonitega zaslužka. Čeprav količina iz Južne Amerike v Evropo pretihotapljenega kokaina še ni dokončno znana.

Aleksander Jevšek, šef kriminalistov, je namreč že pred dobrim tednom napovedal, da policijska finančna preiskava preverja tudi sume pranja denarja, pridobljenega s preprodajo kokaina, in da sta “policija in tožilstvo pobudo za zaseg premoženja že podala”.

V posebni tožilski skupini podrobnosti pobude za zaseg premoženja zaradi poteka preiskave sicer ne morejo razkrivati.

Šarićevega sodelavca, priprtega v Kopru, hoče Urugvaj
Zdravko Teskera, sicer hrvaškega državljana, naj bi po mednarodni tiralici prijeli na območju Kopra, kjer naj bi bil v priporu. Vzhodna republika Urugvaj je že zahtevala njegovo izročitev in zato posredovala potrebne dokumente. Po naših podatkih minister Aleš Zalar izročitvi ni naklonjen, uradno pa so na ministrstvu za pravosodje odgovorili, “da vodijo postopek”. Ker ta še poteka, več informacij ne dajejo. Teskero Urugvajci povezujejo z organizacijo, nakupom in prevozom več kot dveh ton kokaina iz Urugvaja v Evropo; 15. oktobra lani so kokain zasegli, Teskera pa naj bi zbežal v Brazilijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.