Slovenija
36 ogledov

Dobil "obisk" kolegov

Vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič ne želi komentirati neuradne informacije Žurnal24 main
Specialci. Na Obali naj bi opravili več hišnih preiskav, tudi pri prvem kriminalistu.

“Tega pa ne bom komentiral,” je Dean Jurič, prvi kriminalist koprske policijske uprave, odgovoril na naše vprašanje, ali ga je res doletela hišna preiskava. Po naših informacijah naj bi namreč njegovo hišo v Ankaranu preiskali policisti, ki jih usmerja skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala.

Več anonimnih prijav
Iz skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala so nam v odgovoru na vprašanja v zvezi z domnevno hišno preiskavo pri Juriču sporočili, da so na podlagi več anonimnih prijav začeli postopek preiskave zoper koprske kriminaliste. “V teku je predkazenski postopek, v sklopu katerega policisti specializiranega oddelka opravljajo preiskovalna dejanja. Glede na fazo postopka vam več podrobnosti ne moremo posredovati, tudi ne podatka, katera preiskovalna dejanja so bila opravljena,” so nam sporočili iz posebne tožilske skupine.

Insinuacije na moj račun so le še večja motivacija za delo, ne bom se upognil pred klevetanjem.
Dean Jurič

Naj se konča
Neuradno je slišati, da naj bi na Obali opravili več hišnih preiskav, anonimne prijave pa naj bi bile povezane s preprodajo drog in prostitucijo. “Kaj natančno preiskujejo glede mene, niti ne vem. Vsekakor bi rad, da se zadeva čim prej konča. Lahko pa rečem, da je bilo moje delo vseskozi pošteno, ponosen sem nanj in tudi na delo svojih sodelavcev,” je dodal prvi koprski kriminalist.

Na vprašanje, ali ve, da naj bi tožilci za pregon organiziranega kriminala opravili pogovore tudi z nekaterimi njegovimi sodelavci, ki naj bi se zdaj bali njegovega maščevanja, pa je odgovoril nikalno. “Vem le, da so razgovore opravili z bivšimi policisti in kriminalisti, tudi takšnimi, ki so zašli na kriva pota. Oni o meni gotovo nimajo povedati kaj lepega,” je ocenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.