Slovenija
25 ogledov

Dobili bomo v. d. ministra

Uroš Čufer Anže Petkovšek
Potrjeno: namesto Stepišnika Čufer, namesto Gantarja Erjavec.

Premierka Alenka Bratušek se je odločila, da državnemu zboru v ponedeljek še ne bo predlagala kandidatov, ki bi nadomestila ministra za zdravje Tomaža Gantarja in gospodarskega ministra Stanka Stepišnika.

Potrdile so se že včerajšnje špekulacije: funkcijo ministra za zdravje bo začasno prevzel zunanji minister Karl Erjavec, vršilec dolžnosti gospodarskega ministra pa bo začasno finančni minister Uroš Čufer. Vršilca dolžnosti sta lahko največ tri mesece.

Erjavec bo posle od Gantarja prevzel v ponedeljek. Na vprašanje, kako bo uskladil vodenje dve zahtevnih ministrstev, je odgovoril, da se mora koalicija o prenovi koalicijske pogodbe dogovoriti do konca meseca, o novih ministrih pa takoj po novem letu.

DeSUS sicer vztraja, da predlogov za nove ministre ne bodo podprli, dokler se ne bodo dogovorili o rekonstrukciji vlade in novi koalicijski pogodbi.

Ni pa še znano, kdaj bo posle od odhajajočega ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanka Stepišnika začasno prevzel minister za finance Uroš Čufer.

Komentarjev 1
  • 1111 15:46 05.december 2013.

    ...super! ...bravo vlada in alenka...torej en človek v par letih je sposoben bit minister vseh resorjev...IDIOTI, pol bi rabli enga ministra...Alenka, srečo imaš, da je slovenski narod butasto potrpežljiv...vso gardo politike, stare in nove, bi bilo potrebno na grmadi ...prikaži več sežgat, brez izjeme!!!