Slovenija
27 ogledov

Dobili ga bodo med zadnjimi

1/3
Žurnal24 main
Aparat za magnetno resonanco. Sredstva zbirajo s pomočjo humanitarne akcije in velikega koncerta.

"Med primerljivimi bolnišnicami smo zadnja bolnišnica, ki se opremlja z aparatom za magnetno resonanco. Naši pacienti se morajo zdaj na preiskave voziti na Ptuj ali v Maribor, kjer jih je bilo lani nekaj manj kot sedemsto. Nismo pa prvi, ki denar za nakup 1,2 milijona evrov vrednega aparata zbiramo s humanitarno akcijo," pravi Bojan Korošec, direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota. Ta namreč v nedeljo na letališču v Rakičanu pripravlja veliki dobrodelni koncert Pomagajmo (v)si, ki naj bi bil vrhunec humanitarne akcije. "Odziv je presegel pričakovanja, saj smo do sedaj zbrali že slabih 47 tisoč evrov. Med drugimi je darovala tudi cerkev, ki je enodnevni nabirek posvetila temu aparatu," je zadovoljen Korošec. Direktor še napoveduje, da bo aparat začel delovati že v oktobru, čakalna doba pa naj bi bila manjša od treh mesecev.

Pomagajo tudi zaposleni v bolnišnici
Nedeljski koncert se bo začel ob 11. uri z nastopom skupine Sugar Free, do večera pa bo zbrane zabavalo 12 glasbenikov. Vsi so se odpovedali honorarjem za nastop. To so med drugimi tudi Alenka Gotar, Petar Grašo in D`kwaschen Retasy. "Vstopnine ni, zato bo edini zaslužek od prodane hrane in pijače, pri organizaciji pa sodeluje tudi številno osebje bolnišnice, ki bo skupaj z dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem skrbelo za kulinariko in postrežbo gostov," pojasnjuje Korošec. Prireditev bomo tudi zdravstveno obogatili, saj bodo na prizorišču posebne stojnice, kjer si bo mogoče izmeriti krvni tlak in sladkor ter se posvetovati z medicinskimi sestrami in drugim osebjem," dodaja Metka Lipič Baligač, pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege.

Koncert pa ne pomeni zaključka akcije, saj bodo sredstva zbirali še naprej. "Država je primaknila svoj del, to je 300 tisoč evrov, kar seveda ni dovolj," zaključi Korošec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.