Slovenija
20 ogledov

Dobili hrano in vodo

Mornarji so dobili nekaj hrane in vode. Žurnal24 main
Danes dopoldne je devetčlanska posadka ladje Sol Trader dobila nekaj hrane in vode.

Pomoč so dostavili nekaj po deseti uri. Ladja Sol Trade je zaradi neporavnanih obveznosti lastnika – reškega ladjarja Val Management Limited – s sklepom sodišča prisilno zaustavljena v Koprskem zalivu. Ladji je prepovedano izplutje, posadka pa na kopno ne more, saj nima denarja, da bi plačala luški čoln, s katerim bi se popeljala do obale. 

Hrane za nekaj dni
"Hrane smo jim zagotovili za nekaj dni, prečrpali pa jim bomo tudi 30 kubičnih metrov vode. Nekaj hrane je posadki podarila tudi Luka Koper. Moram pa reči, da so nam šli precej na roko tudi v podjetju Adria Tow, saj za njen vlačilec, ki jim bo odpeljal najnujnejše, nismo plačali komercialne cene najema. Prav tako je veliko razumevanja pokazalo podjetje Volmar, ki oskrbuje ladje in je do vlačilca pripeljalo hrano," je povedal Andrej Utenkar iz sindikata pomorščakov. Utenkar je pošiljko pospremil do posadke sodno zaustavljene ladje, spremstvo novinarjev pa ni bilo dovoljeno, zato odziva mornarjev na prejeto pomoč nismo mogli spremljati.

Za več kot 190.000 evrov dolga
Včeraj smo že poročali, da je v Koprskem zalivu sodno zaustavljena ladja Sol Trader, njen lastnik pa naj bi dvema dobaviteljema dolgoval blizu 150 tisoč evrov, posadki pa za neizplačane plače dobrih 40 tisočakov. Kapitan ladje Aljoša Juras se bo tudi danes sešel z odvetnikom, ki pomaga reševati zaplet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.