Slovenija
50 ogledov

Dobili koncesijo za DDD

Veterinarska postaja. Poleg novega objekta še razkuževalna rampa. (Foto: Nada Če Žurnal24 main
Veterinarska postaja. Poleg novega objekta še razkuževalna rampa.

Jeseni bomo razširili dejavnost še na izvajanje dezinfekcije, dezinsekcije in deratizacije (DDD), saj nam je veterinarska uprava podelila koncesijo za izvajanje teh dejavnosti,” pojasnjuje Peter Mlakar, direktor sevniške veterinarske postaje. Ob novem objektu, ki ga gradijo poleg obstoječe stavbe, ki je že zdavnaj premajhna in neustrezna, bodo postavili razkuževalno rampo.

Zaradi bližine klavnice, ki je edina še delujoča klavnica v Posavju, je taka investicija nujna,” pravi Mlakar. Vozila, ki prevažajo živino, morajo biti namreč razkužena, prav tako pa je treba ukrepe izvajati ob prevozu okuženih živali. Te ukrepe bodo lahko izvajali tudi za potrebe gostinske in drugih dejavnosti. Veterinarska postaja z devetimi zaposlenimi pa bo lahko zdaj opravljala tudi deratizacijo.

Znanje je, še prostor Družba z omejeno odgovornostjo. Ustanovilo jo je pet družbenikov, vodi pa jo Peter Mlakar. “Do zdaj smo vlagali v znanje, zdaj pa je treba poskrbeti še za prostorske pogoje, ki bodo omogočali lažje in boljše delo ter širitev dejavnosti,” pravi direktor.

Klinika, zavetišče, hotel
Novo veterinarsko kliniko naj bi odprli v začetku oktobra. “Razširili bomo dejavnost, saj bodo v novi kliniki potekali tako diagnosticiranje kot laboratorijski in rentgenski pregledi živali, imeli pa bomo tudi stacionar,” napoveduje direktor. To pomeni, da bodo obolele živali lahko ostale na kliniki.

Poleg tega bo v novi kliniki prostor za manjše zavetišče za živali za spodnjesavski del od Radeč do Krškega. Želja sevniških veterinarjev, ki so se lotili gradnje, je, da bi nekoč v prihodnosti v sklopu veterinarske postaje zaživel tudi hotel za male živali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.