Slovenija
31 ogledov

Dobili smo trgovino Brez dobička

Nakup smo v isti trgovini opravili 29. aprila 2008 in 29. aprila 2011; cena skup Žurnal24 main
Nevladne organizacije in socialna podjetja odslej svoje izdelke prodajajo tudi v novi spletni trgovini Brez dobička - družbeno odgovorni nakupi. Kupci bodo z nakupom na www.brezdobicka.si denar prispevali za socialne projekte in podobno.

Z nakupom na spletni strani www.brezdobicka.si kupci prispevajo denar za izvajanje različnih socialnih projektov in družbeno koristnih programov.

Ponujajo štiri vrste nakupov

V okviru trgovine ponujajo štiri vrste družbeno odgovornih nakupov. Prva je prodajalna nevladnih organizacij in socialnih podjetij, ki s prodajo različnih izdelkov ali storitev financirajo svoje delovanje na področjih kot so varstvo okolja ali zaposlovanje težje zaposljivih oseb. V prodajalni družbeno odgovornih daril lahko posameznik v imenu obdarovanca opravi dobro delo, na primer posvoji delfina ali prispeva k varovanju tropskega gozda. Na voljo pa so tudi izdelki podjetij, ki bodo del svojih prihodkov od vsakega prodanega izdelka ali storitve namenili družbeno koristnim programom.

V ponudbo so med drugim vključeni eko prehrambeni izdelki, izdelki pravične trgovine, rabljeni izdelki, izdelki iz recikliranih materialov, darila s čarobno močjo ter izobraževanja in svetovanja na raznih področjih. V prihodnje namerava prodajalna, ki je začela delovati novembra, svojo ponudbo še širiti in poglabljati.

Namenite denar izbranim projektom

Z nakupom v spletni prodajalni Brez dobička lahko kupci denar od nakupa namenijo projektom, ki so jim blizu. Kot zagotavljajo v družbi, je njihov cilj omogočiti preglednost porabe prihodkov od prodaje. Tako je tudi pri vseh izdelkih in storitvah opredeljeno, kolikšen delež prihodkov je namenjen ponudnikom, kolikšen prodajalni in kolikšen del je podarjen.

Komentarjev 5
  • privat 08:37 26.december 2011.

    enola sory...včasih ne prečitam kaj napišem in mogoče imam prehitre prstke..je pa res da na take trgovine se bo spravila država ,ker ni dobička...to pa je vse za njih! oni nimajo razumevanja za socialne zadeve in na koncu zakaj pa ...prikaži več bi meli ,če nimajo nič dobička pri tem!!

  • pravaresnica123 17:08 25.december 2011.

    Spet en nategun, ki v imenu dobrodelnosti polni svoje žepe!Sem skeptičen, ker je spomin na "dobrodelne organizacije" a la Rdeči križ, Unicef... še preveč svež!!!

  • erikkk 13:13 25.december 2011.

    Nimam nič proti, ravno nasprotno ...pohvale, kaj tagega bi moralo bit več vendar:Cene se mi zdijo previsoke. Uredu,če gre za dober namen, razumem ...Ne rečm da je tole goljufija. Ampak, danes jih je že vse vrste, tudi ...prikaži več po legalni poti. Na tak način si lahko nekdo polni lastne žepe, mimo kontrole...