Slovenija
23 ogledov

Dobre ideje dobijo podporo

“Pri nas imamo tudi subvencije za prva tri leta delovanja podjetja, v tujini pa Žurnal24 main
Inovativno podjetništvo. Spodbude za razvoj pri nas boljše kot v Italiji.

“V Italiji ni takih spodbud za inovativno podjetništvo kot pri nas. Obstajajo pa davčne olajšave in ugodnejši krediti, kar velja za širšo Evropo, in to pri nas pogrešamo,” je ob torkovi predstavitvi tekmovanja mladih inovativnih podjetij Start:up Slovenija v Primorskem tehnološkem parku (PTP) povedal njegov direktor Stojan Ščuka.

Start:up Slovenija
Zmagovalcu 10 tisoč evrov. Tekmovanje organizira Tovarna podjemov z Japtijem, ministrstvom za gospodarstvo, Tehnološkim parkom Ljubljana in Poslovnimi angeli Slovenije. Letos poteka četrtič, namenjeno pa je inovativnim podjetjem, starim do tri leta. Zmagovalec bo znan 21. aprila v Mariboru.

Pojasnil je, da v našem podpornem okolju deluje več italijanskih inovativnih podjetij, ne pozna pa nobenega takega slovenskega podjetja, ki bi delovalo onkraj meje, in sklenil, da so pogoji za razvoj inovativnih idej pri nas boljši.

Strogi kriteriji
“Poleg dobrega podpornega okolja najbolj ambiciozna inovativna podjetja pri nas podpirajo tudi Poslovni angeli Slovenije, skladi tveganega kapitala in banke,” je povedal Urban Lapajne iz Tovarne podjemov, enega od organizatorjev tekmovanja. V zvezi s kriteriji Start:up Slovenija je pojasnil, da se ocenjuje inovativnost podjetniške ideje, tržni potencial, globalno ambicioznost, kompetentnost podjetniške ekipe in raven razvitosti same podjetniške ideje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.