Slovenija
14 ogledov

Dobre novice iz Carrere: delavci ostajajo

V Carerri Optyl proizvajajo sončna očala, korekcijske okvirje ter smučarska in š Žurnal24 main
Tik pred prazniki je 97 delavcev iz Carrere Optyl, ki so dobili odpoved, presenetila novica, da jim ne bo treba na cesto.
 

Carrera Optyl

Proizvodnja. Podjetje Carrera Optyl je v stoodstotni lasti podjetja Safilo S. P. A. iz Italije. Družba proizvaja sončna očala, korekcijske okvirje ter smučarska in športna očala višjega cenovnega razreda.

Tik pred prazniki je 97 delavcev iz Carrere Optyl, ki so danes dobili odpoved, presenetila novica, da jim ne bo treba na cesto.

"Podjetje je nepričakovano pridobilo dodatna naročila za proizvodnjo, kar pomeni, da bo tudi vseh 97 zaposlenih, ki smo jim v tem tednu že predali odpovedi pogodb o zaposlitvi (le-te bodo preklicane), ostalo v podjetju. Povečani načrti so znani do konca avgusta, prav tako so napovedi za zadnje četrtletje 2009 bolj optimistične, kot so bile pred tremi meseci," nam je veselo novico sporočila Mira Horvat, direktorica kadrovske službe v Carreri Optyl.

Lepši prazniki
Kot smo ta teden že poročali, so v družbi Carrera Optyl, ki proizvaja sončna očala in korekcijske okvirje višjega cenovnega razreda, že lani napovedali, da bodo zaradi gospodarske krize in upadanja naročil morali odpustiti 303 delavce, zaposlene za nedoločen čas. 147 jih je letos že dobilo odpoved, ostale naj bi dali na cesto ta mesec.

Potem ko so v sredo sporočili, da 59 delavcev ostaja, jih bo zdaj ostalo več, kot so načrtovali. "Za nas bodo prazniki lepši, kot je izgledalo," je še dodala Horvatova.

Za ostale zanimive novice pokukajte v ostale rubrike na naši spletni strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.