Slovenija
11 ogledov

Dobre za osem let

Ceste v nakupovalnem središču na Rudniku so zaradi poškodb v zelo slabem stanju. Žurnal24 main
Rudnik. Zaradi dodatnih del so lahko stroški del višji.
Lani nad razpoke
Popravila. Na treh cestah (E, F in H) na Rudniku je ljubljanska občina lani sanirala udarne jame in razpoke.Načrti. Do junija bo podjetje KPL med drugim odstranilo in znova uredilo vse asfaltne površine, robnike, požiralnike, vezno kanalizacijo in komunalne priključke na objekte. Stanje. Na omenjenem območju je tipično barje – tla so do 20 metrov globoko sestavljena iz stisljivih, propustnih in malo nosilnih sedimentov, zaradi česar se je lomila kanalizacija in posledično so se razmajale ceste, so decembra povedali na MOL.

"Ceste bi po sanaciji lahko zdržale okoli sedem ali osem let," je o popravilih v nakupovalnem središču na Rudniku povedal Zvonko Šavor, direktor podjetja KPL, ki ima z ljubljansko občino podpisano koncesijsko pogodbo za vzdrževanje cest. Dela na treh cestah so začeli v sredo, v proračunu pa je zanje namenjenih slabih 674 tisoč evrov.

Stroški so lahko višji
Meteorno in fekalno kanalizacijo so po Šavorjevih besedah že pregledali s kamero, vendar zaradi umazanije poškodb niso videli. Za zdaj so ugotovili, da bodo morali poleg načrtovanih del zamenjati del fekalne kanalizacije. Zaradi tega pa se lahko stroški sanacije povišajo. "To je normalno in tudi pričakovano," je povedal Šavor in dodal, da še ne ve, koliko sredstev več bo potrebnih.

Na Mestni občini Ljubljana (MOL) so sprva napovedovali, da bo popravilo rudniških cest stalo okoli štiri milijone evrov. "Tovrstna sanacija bi pomenila praktično novogradnjo vseh omenjenih cest, parkirišč in komunalne infrastrukture," so razložili in dodali, da so se zato odločili za popravilo, ki bo zdržalo naslednjih nekaj let.

Zaključek konec junija
Na cestah bodo delali v štirih fazah, nekateri deli vozišč bodo ta čas zaprti. "Dostop do trgovskih centrov bo omogočen," so razložili na MOL. Zaključek del je predviden za 30. junij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.