Slovenija
59 ogledov

Dobrih 15 ur za Omerzela

Samo Omerzel
1/5
Anže Petkovšek
Interpelacija Sama Omerzela. V utemeljitvi dolga serija očitkov, ima podporo Bratuškove.

Poslanci danes celoten dan namenjajo interpelaciji zoper ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela, za kar si bodo vzeli dobrih 15 ur.

Ministra je v svojem nastopu pred poslanci odločno podprla premierka Alenka Bratušek, ki je med drugim dejala, da je morda kriv le  tega, da ni pometal pod preprogo, ampak se je spopadel z nepravilnostmi. "Mojo podporo ima," je dejala. Nekaj besed je namenila tudi opoziciji, ki jo je prosila, naj jim pustijo delati, saj so "bolj odgovorni državljanom kot interesom opozicije".

Ministrove laži

Interpelacijo je vložila skupina 30 poslancev SDS in NSi, svoj podpis pa je prispeval nepovezani poslanec Ivan Vogrin.

Poslanec SDS Andrej Vizjak je v obrazložitvi očitke Omerzelu razdelil v štiri sklope – zamolčanje in laži ministra, nezakonito ravnanje, negospodarno ravnanje ter nespoštovanje sklepov vlade in priporočil državnega zbora.

Med drugim mu očitajo, da ni spoštoval obljube o tem, da njegovo podjetje Lastinski ne bo podpisovalo novih pogodb z Darsom. "Ali ni to več kot očitno navzkrižje interesov? Jaz mislim, da je," je dejal Vizjak. Spomnil je, da so medijske objave na koncu preprečile sklenitev te pogodbe, a več kot očitno je, tako Vizjak, da je minister to pogodbo žele podpisati.

Zavrnil očitke

Svoj zagovor je predstavil tudi že Omerzel. Očitke je zavrnil kot nevsebinske in birokratske.  Zavrnil je manipulacije v medijih, da svojega premoženja ni prijavil KPK, glede posla z državnim Darsom, povezanega s cestno-vremenskimi postajami, pa je dejal, da se mu je odpovedal za vedno.


Komentarjev 6
  • dragec 08:01 30.januar 2014.

    Vladek, J te Janša

  • vladek 07:25 30.januar 2014.

    še enkrat volite PS hinavci,kaj vam je Janša kriv,če nič druzga je Slovenc

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 19:29 29.januar 2014.

    Mislim da si lahko od Ukrajincev odrežemo lep kos kruha,oni se saj nedajo jebat.Mater smo mone.