Slovenija
57 ogledov

"Dobrih igralcev se ne menja!"

"Govorice o poslih, ki naj bi jih pričakovali nekateri, povezani s člani sveta b Žurnal24 main
Pomisleki in govorice glede imenovanja novega direktorja.
Kranjca so nagnali
Dejstvo. Direktor Anton Kranjc mora po sklepu sveta bolnišnice ustanovo zapustiti 24. maja, takoj po izteku funkcije vršilca dolžnosti. “Niso pustili niti tega, da ostane do imenovanja novega direktorja. Raje naj na to menedžersko mesto vskoči zdravnica, dozdajšnja strokovna direktorica. To kaže, da se jim izjemno mudi znebiti se ga, saj ni pustil, da z javnim denarjem delajo po domače,“ komentira poznavalec, ki ne želi biti imenovan.

“Kot minister za zdravje sem se osebno zelo angažiral in vložil veliko napora, da bi sanirali največjega izgubarja med slovenskimi bolnišnicami. Postavili smo direktorja, ki je sanacijo izolske bolnišnice izpeljal. In dobrih igralcev se ne menja,” petkovo odločitev sveta izolske bolnišnice komentira nekdanji minister za zdravje Borut Miklavčič.

Spomnimo, svet bolnišnice je odločil, da za novega direktorja postavi Boštjana Averja, nekdanjega prvega moža Vzajemne, ki se je zaradi množice očitkov o nepravilnostih od tam moral posloviti.

“Če so izbrali boljšega – dobro, če pa se bo ustanova znova znašla v izgubah, naj člani sveta bolnišnice za to jamčijo s svojim osebnim premoženjem,” opozarja Miklavčič.

Govoric ne komentira

Neuradnih informacij, da se za Averjevim imenovanjem pravzaprav skrivajo načrti o izčrpavanju bolnišnice prek poslov, ki naj bi jih pri predvideni obnovi dobila podjetja, povezana z nekaterimi člani sveta bolnišnice, Miklavčič ne želi komentirati. “Te govorice so prišle tudi do mene, to pa lahko povem,” dodaja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.