Slovenija
30 ogledov

"Dobro jutro, koalicija!"

Predsednik SDS Janez Janša (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
V SDS menijo, da bi morala včerajšnja klavzura koalicije dobiti pridevnik zamudniška in ne razvojna. Vladi predlagajo dva ukrepa, s katerima bi pomagala turizmu in državljanom.

"Dobro jutro torej, vladna koalicija," pravijo v SDS. Ukrepe, ki jih je omenjal minister Mitja Gaspari, je SDS v državni zbor vložila že v letih 2009 in 2010, a so bili vsi zavrnjeni. Opozarjajo tudi na to, da po dveh letih še vedno niso dobili odgovora na pobudo za oblikovanje partnerstva za razvoj in izhod iz krize.

Koalicijo pozivajo, naj se izogibajo dolgim koalicijskim seansam in naredijo nekaj, kar je pri roki takoj in je izključno v njihovi pristojnosti. "Večine ukrepov, ki so jih omenjali včeraj, ni treba na novo pisati, ker so vključeni v vsaj enega od treh paketov protikriznih ukrepov, ki jih je v tem mandatu vložila poslanska skupina SDS," opozarjajo v SDS.

Vladi predlagajo dva ukrepa, s katerima bi lahko pomagala turizmu in državljanom. Prvi je preklic odločitve o združevanju zimskih počitnic. Drugi pa je znižanje trošarin na motorna goriva do te mere, da ta ne bi bila dražja kot v sosednjih državah. "Večji nakup goriv s strani tranzitnih potnikov pa bi zlahka pokril izpad znižane trošarine," še menijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.