Slovenija
32 ogledov

Dobrodelnež, ki ne pozna meja

Ultramaratonec Matej Markovič bo z gibanjem Never give up pomagal tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo. Pred začetkom dobrodelnega podviga ga predstavljamo v okviru projekta Junak Slovenije.

"To je bilo v meni že od rojstva, nisem pa imel veliko časa za dobrodelne akcije, čeprav sem že prej pomagal," nam na začetku pogovora pove ultramaratonec Matej Markovič, ki je v svoji športni poti vknjižil občudovanja vredno število nastopov na Ironmanih in drugih velikih tekmovanjih.

Zgodbo vam predstavljamo v okviru našega projekta Junak Slovenije. Več drugih zgodb, ki smo jih do zdaj zbrali v sklopu akcije, lahko preberete na tej povezavi.

Če tudi vi poznate koga, ki se je izkazal z izjemnim dejanjem, nam lahko pišete na naveza@zurnal24.si.

Iz vrhunskega športa v dobrodelnost
A ni bil "le" del nastopajočih, redno se je namreč uvrščal na stopničke za zmagovalce. Leta 2009 se je odločil, da napornemu usklajevanju vrhunskega športa s službo in družino naredi konec. "Biti uspešen triatlonec in hkrati še družinski oče – že samo to je zelo težko," prizna in doda, da se je takoj lotil sodelovanja v več projektih z dobrodelnim namenom. Pred enim letom je tako prišel na idejo, da bi skupaj z nekaterimi drugimi somišljeniki ustanovili gibanje Never give up. Bistvo gibanja je, da po svoji najboljši moči pomagajo tistim, ki to najbolj potrebujejo.

"To je vse v sklopu Never give up – jaz sem zgolj posodil moj 'obraz'. Vse pa je nastalo na podlagi razmišljanja, kako bi idejo lahko najbolj približali ljudem. Za mano je cela ekipa, to je treba poudariti," skromno pove.

Spored:
3. junij (16:00) Hrastnik – Športni park na Logu
4. junij (16:00) Brežice– Stadion pri Ekonomski šoli
5. junij (16:00) Celje – Stadion Kladivar
6. junij (16:00) Murska Sobota – Stadion pri OŠ
7. junij (16:00) Maribor – Stadion Poljane
8. junij (16:00) Slovenj Gradec – Centralni stadion
9. junij (16:00) Koper – Stadion Bonifika
10. junij (14:00) Vipava – Stadion Slovenske vojske
11. junij (16:00) Kranj – Športni stadion Kranj
12. junij (10:00) Ljubljana – Stadion Kodeljevo

Z ekipo je začrtal letos največji humanitarni projekt 10 krogov za 10 nasmehov – vsak krog ponazarja stadion in vsak nasmeh enega od otrok, katerih zgodbe predstavljajo javnosti. Več o tem si lahko preberete na njihovi spletni strani nevergiveup.si.

Pridružite se mu na teku
V sklopu akcije bo tako med 3. in 12. junijem tekel na stadionih po vsej državi. Vsak se mu lahko pridruži in s svojo donacijo pomaga otrokom. Prostovoljni prispevki znašajo 10 evrov za odrasle in 5 evrov za otroke. Vsak dobi spominsko zapestnico, celoten izkupiček pa bo namenjen otrokom.

Na vprašanje, česa si v sklopu te akcije najbolj želi, v smehu odgovori: "Trenutno le, da bi končno že začel teči, ker je bilo do zdaj toliko dela z organizacijo ..." Ob tem dodaja, da je imel do zdaj pri tem in ostalih projektih le pozitivne izkušnje.

"Če imaš željo, res hitro najdeš način, da pomagaš drugim," so bile njegove zaključne besede, ki so lahko vzpodbuda vsem tistim, ki se morda zaradi obremenjenosti obotavljajo pri vključevanju v podobne projekte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.