Slovenija
58 ogledov

Dobrodelni s pitjem kave

Kavica Facebook
V dobrem mesecu so zbrali nekaj več kot 650 evrov.

Gostinca Nace Šumrada Slosar in Klemen Pucer iz gostišča Caffe Costadoro sta bila pobudnika dobrodelne akcije, v okviru katere so za vsako prodano kavo namenili 20 centov za otroke Centra za korekcijo sluha in govora iz Portoroža. 

Do zamisli za akcijo, pri kateri je pomagal tudi Radio Capris, sta s Pucerjem prišla, ko sta iskala način, kako bi naredila nekaj dobrega in prispevala k spremembi pesimističnega ozračja, je pojasnil Šumrada Slosar. Akcijo so, kot so zapisali na Facebooku, zaradi "izjemnega uspeha" podaljšali za nekaj dni in jo po dobrem mesecu dni danes zaključili. 

Tako so za portoroški center odšteli 20 centov za vsako prodano kavo ter 1,5 evra za vsako prodano kavo v pločevinkah. Do danes so zbrali okoli 650 evrov, do konca dneva pa bo ta številka še nekoliko narasla, je dodal.

V sklopu današnjega obiska v slovenski Istri se je v lokalu pomudil tudi Pahor, ki sta mu gostinca predstavila razloge za odločitev za podjetništvo, ovire, s katerimi se srečujeta, in tudi svoje načrte, med katerimi je treba v prvi vrsti vzpostaviti uspešno podjetje, kjer bodo zaposleni zadovoljni.