Slovenija
65 ogledov

Dobrodelni za heroje ujme in poplav: gasilce

Nezgoda gasilcev Adam Martin Mikolič
V zahvalo in pomoč gasilcem: RTVS danes tem herojem pripravlja dobrodelno akcijo Stopimo skupaj za slovenske gasilce. Slovenski zvezi lions in leo klubov pa v sredo, 12. marca, organizirata humanitarni koncert Vračam pomoč!

V nedavni vremenski ujmi z zmrzaljo in žledom, ki so se jima zdaj pridružile še poplave, so bili veliko upanje in pogosto edina rešitev številni pogumni in požrtvovalni prostovoljni gasilci, ki so nesebično stopili skupaj. Zato jim danes na RTVS pripravljajo dobrodelno akcijo Stopimo skupaj za slovenske gasilce. 

Osrednja prireditev bo ob 20. uri na 1. programu TV Slovenija in TV Maribor. Prisluhniti ji bo mogoče tudi na Radiu Maribor.

O dogajanju iz prve roke 

Gostje gasilci bodo ob dopisnikih RTVS spregovorili o tem, kar so v minulih tednih doživljali na terenu, kako so pomagali odstranjevati ovire in kaj bi bilo s primerno opremo še lažje narediti.

V glasbenem delu pa bodo ob gasilski godbi med drugimi nastopili Jan Plestenjak, Modrijani, Aleš Klinar, Novi spomini in Ditka Čepin. Prireditev bo vodil Slavko Bobovnik.

Prireditev bodo ponovili v soboto ob 13.30 na 2. programu TV Slovenija, ko bodo prav tako zbirali prostovoljne denarne prispevke.

12. marca: Vračam pomoč! 

Prostovoljnim gasilcem in prizadetim v nedavni ujmi pa bodo v sredo, 12. marca, pomagali tudi s humanitarnim koncertom v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. 

"S koncertom se želimo zahvaliti vsem gasilcem, ki pomagajo pri sanaciji posledic zadnje katastrofe, v kar vlagajo nadčloveške napore, hkrati pa jim želimo z donacijo pomagati pri obnovi opreme, uničene v sanaciji, in nakupu nove potrebne opreme. Zavedamo se, da so v nesreči veliko gmotno škodo utrpeli tudi posamezniki, zato bomo del donacije namenili najbolj prizadetim v ujmi," so v vabilu zapisali organizatorji. 

Nastopili bodo Vlado Kreslin, Severa in Gal Gjurin, Pero Lovšin, Bilbi in Gregor, Anika Horvat, Eva Moškon, Azra Alibegić, ŽPZ Kombinat, Čedahuči in 2B.

Komentarjev 1
  • mrki 10:13 26.februar 2014.

    spet en VELIK NATEG RAJE !!! zakaj lahko vlada Mojškre za vsak DREK najde denar za gasilce ga pa ukinja !!! Saj nam iz žepa že tako preveč poberejo in kle se gremo neko SOCIALISTIČNO prakso - SAMOPRISPEVKA !!